ροή ειδήσεων

Φορο-σαφάρι για τη μη έκδοση αποδείξεων

Στη μη έκδοση αποδείξεων εντοπίζεται για ακόμη μια εβδομάδα η φορολογική παραβατικότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα προληπτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν... από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία της χώρας κατά το διάστημα 14-20/4/2014 και ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία 2.289 προληπτικοί έλεγχοι.

Ειδικότερα, κατά την 21η εβδομάδα λειτουργίας των συνεργείων στις ΔΟΥ πραγματοποιήθηκαν 1.879 προληπτικοί έλεγχοι από τους οποίους οι 324 αφορούν επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση, ενώ οι 807 αφορούν κρεοπωλεία, σφαγεία και λοιπές συναφείς επιχειρήσεις. Σε 111 από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε έλεγχος διαπιστώθηκαν συνολικά 145 παραβάσεις. Στις υπόλοιπες 1.768 ελεγχόμενες επιχειρήσεις δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Η παραβατικότητα για άλλη μία εβδομάδα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στη μη έκδοση στοιχείων, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά το ίδιο διάστημα λειτουργίας των συνεργείων ελέγχου στα τελωνεία (14-20/4/14) πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια συνολικά 410 προληπτικοί έλεγχοι στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων κλπ. Σε 8 από τις περιπτώσεις ελέγχου διαπιστώθηκε παράβαση, ενώ σε 11 υποθέσεις η έρευνα για τον καταλογισμό παράβασης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι παραπάνω έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τα τελωνεία Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ν. Μουδανιών, Καβάλας, Κομοτηνής, Πατρών, Δ΄ Πειραιά, ΣΤ’ Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου, Ναυπλίου, Β΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρισας, Βόλου, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνόλου των προληπτικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στις τελωνειακές περιφέρειες Καβάλας και Θεσσαλονίκης, καθώς στις περιφέρειες αυτές παρουσιάζονται αυξημένοι κίνδυνοι κατά τη διακίνηση προϊόντων που πραγματοποιείται στα πλαίσια του διασυνοριακού εμπορίου με χώρες όπως η ΠΓΔΜ και η Βουλγαρία, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *