ροή ειδήσεων

Παπακωνσταντίνου: Έτσι μπήκαμε στο ΔΝΤ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει πως ο Στρος-Καν δεν ζήτησε καν αναδιάρθρωση του χρέους...


Στη διάψευση όσων υποστηρίζουν πως ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν είχε συστήσει στην ελληνική κυβέρνηση την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν ακόμα η χώρα μπει σε πρόγραμμα στήριξης, προχωρεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στα «Νέα» περιγράφει γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στις 24 Απριλίου 2010 στην Ουάσιγκτον - μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο για προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ- ο τότε υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως δεν ετέθη από τον Ντομινίκ Στρος-Καν ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει τα εξής: «Ο Στρος-Καν με κάλεσε σε συνάντηση στο γραφείο του την 24η Απριλίου 2010 στις 7 το πρωί παρουσία του Τρισέ και του Ρεν για να κλείσουμε τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Εκεί, Τρισέ και Ρεν απέκλεισαν ρητά οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Στρος-Καν συμφώνησε απολύτως».

Σημειώνεται πως ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Τ. Ρουμελιώτης σε κατάθεση που είχε δώσει στις 20 Αυγούστου 2012 στον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη είχε υποστηρίξει πως στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ για την Ελλάδα στις 9 Μάιου 2010, πριν από την έγκριση του πρώτου Μνημονίου και την εκταμίευση της πρώτης δόσης, μέλη του ΔΝΤ εξέφρασαν ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ υποστήριξε ότι ο Στρος-Καν του είχε πει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του στις 13 Μαίου 2010 και στις 28 Ιουνίου 2010 ότι πρέπει το συντομότερο να επιδιωχθεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Αυτό θα πρέπει να το ζητήσει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση» είχε υπογραμμίσει ο Στρος Καν στον κ. Ρουμελιώτη, σύμφωνα με τον ίδιο.
newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *