ροή ειδήσεων

Αύξηση των Ελλήνων τουριστών το Πάσχα σε σύγκριση με πέρσι - Χαμένες και κερδισμένες περιοχές

Παρά το γεγονός ότι η έξοδος των Αθηναίων φέτος παρουσίασε μείωση, η τροχαία έχει ανακοινώσει έκτακτα μέτρα... για την επιστροφή των Αθηναίων. Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι οι Ελληνες επιστρέφουν στα ξενοδοχεία της χώρας δίνονται πνοή ανάσας.

Μειωμένη κατά περίπου 10% ήταν συνολικά η έξοδος των Αθηναίων αυτή τη χρονιά σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Τροχαίας, και τα δημοσιεύματα του τύπου. Ειδικότερα, από την Παρασκευή, 11.4, μέχρι το Μ. Σάββατο πέρασαν τα διόδια της Αθηνών- Κορίνθου 382.859 αυτοκίνητα, ενώ το 2013 είχαν περάσει 394.948, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 3,1%. Τα διόδια Αθηνών-Λαμίας πέρασαν φέτος το ίδιο χρονικό διάστημα 304.478 οχήματα, ενώ πέρυσι 365.335. Η μείωση άγγιξε περίπου το 17%.

Η τροχαία Αθηνών ανακοίνωσε ότι λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων τόσο στην εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, όσο και στην εθνική Λαμίας-Αθηνών, κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, θα ληφθούν μέτρα ασφάλειας.

Η είσοδος στα αστικά κέντρα των ταξιδιωτών αναμένεται να κορυφωθεί τις βραδινές ώρες σήμερα, και για αυτό και η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας.

Από την άλλη πλευρά, στη Ρόδο η κίνηση των τουριστών χαρακτηρίζεται υποτονική σύμφωνα με τον ο αντιπεριφερειάρχη και υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ενώ για την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού ανακοίνωσε ότι «Φαίνεται πως ξεκινά με αισιοδοξία μια νέα τουριστική σεζόν. Να ατενίσουμε το μέλλον με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλύτερα για τον τόπο μας». Στην Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα η κίνηση στα ξενοδοχεία της περιοχής τις ημέρες του Πάσχα ήταν αυξημένη, αν και όπως ανέφεραν οι ξενοδόχοι οι κρατήσεις δεν άγγιξαν το 100% των διαθέσιμων δωματίων.

Γενικά οι ξενοδόχοι όλης της Ελλάδας βλέπουν πολύ θετικά την επιστροφή των Ελλήνων τουριστών, οι οποίοι τις πρώτες χρονιές της κρίσης και του μνημονίου ήταν εξαφανισμένοι. «Χαιρόμαστε που βλέπουμε ξανά τον Έλληνα με διάθεση να ταξιδέψει, έστω για ένα τριήμερο, για να γιορτάσει το Πάσχα, όπως παλαιότερα», αναφέρουν χαρακτηριστικά ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμμάτων.

Στο 100% φτάνει η πληρότητα στον πλέον δημοφιλή πασχαλινό τουρισμό, την Κέρκυρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Δημήτρη Διαβάτη. «Όλα τα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη έχουν ανοίξει και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς τα περισσότερα είναι γεμάτα».

Ικανοποιημένοι από τη φετινή τουριστική κίνηση δηλώνουν και οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Γρηγόρης Τάσιος, η πληρότητα ανέρχεται σε περίπου 80%, στα περίπου 40 ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά στην περιοχή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος όγκος των τουριστών προέρχεται από τα Βαλκάνια (κυρίως Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Σέρβοι), ενώ αξιοσημείωτη είναι και η τουριστική κίνηση από Γερμανία και Βρετανία.

Από τους χαμένους φέτος προορισμούς φαίνεται να είναι η Ζάκυνθος όπου από τα 300 ξενοδοχεία του νησιού με συνολικά 30.000 κλίνες υπολογίζεται ότι άνοιξαν την περίοδο του Πάσχα, πολύ λίγα ξενοδοχεία με περίπου 5.000 κλίνες. Η μείωση των Ελλήνων επισκεπτών κατά την Πασχαλινή περίοδο ίσως φθάνει ακόμα και το 60%-70% σε σύγκριση με την περίοδο 2007-2009. Την ίδια περίπου εικόνα παρουσίασε και η Κεφαλλονιά.
traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *