ροή ειδήσεων

Εταιρείες Libra: Πωλούν δύο ξενοδοχεία οι διαχειριστές

Δύο από τα πέντε ιδιόκτητα ξενοδοχεία των τριών εταιρειών του Ομίλου Libra που τέθηκαν υπό διαχείριση στις 10 Ιανουαρίου προτίθενται... να πουλήσουν οι διαχειριστές ώστε να γίνει κατορθωτή η βιώσιμη αναδιάρθρωση του χρέους.

Το τελικό σχέδιο των διαχειριστών βρίσκεται υπό μελέτη και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Υπενθυμίζουμε πως οι εταιρείες που τέθηκαν υπό διαχείριση είναι οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο Astarti Development και D.H. Cyprotels, όπως και η μη εισηγμένη Laoura Estates.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου Libra εξέφρασε τη εκτίμηση πως με την ολοκλήρωση των πιο πάνω διαδικασιών θα επανέλθει το παλιό ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών αφού τα μηνύματα που έλαβαν από τον βασικότερο πιστωτή, την Τράπεζα Κύπρου, είναι πως ο στόχος δεν είναι να βάλουν λουκέτο στις εταιρείες αλλά να γίνει αναδιάρθρωση του δανεισμού τους.

Σε ανακοίνωση τους στις 15 Ιανουαρίου 2014, οι διαχειριστές των εταιρειών Ελευθέριος Φιλίππου και Άλκης Χριστοδουλίδης, σημείωναν πως πρόθεση τους δεν είναι η διακοπή των εργασιών των τριών εταιρειών αλλά η συνέχιση με τρόπο που να επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα και την αποπληρωμή των υποχρεώσεων.

Ο συνολικός δανεισμός των εταιρειών φαίνεται να ξεπερνά τα 150εκ. ευρώ.

Οι εταιρείες έχουν πέντε ιδιόκτητα ξενοδοχείο, τέσσερα στην Κύπρο κι ένα στη Ρόδο και σύντομα αναμένεται να ληφθεί τελική απόφαση για το ποια θα τεθούν προς πώληση.
sigmalive.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *