ροή ειδήσεων

10 σημεία του σπιτιού που κρύβουν... αλλεργίες!

Μήπως εμφανίζετε αλλεργίες ακόμη και μέσα στο σπίτι; Δώστε προσοχή....

Υπάρχουν στο χώρο του σπιτιού μας ουσίες όπως η μούχλα και η σκόνου που παραμονεύουν σε κάθε γωνιά - συχνά σε απροσδόκητα μέρη και πυροδοτούν την ανάπτυξη αλλεργιών.

Ρίξτε μια ματιά σε 10 μέρη του σπιτιού που ούτε πάει το μυαλό σας ότι μπορεί να κρύβουν την αιτία της αλλεργίας σας!

1.Φυτά εσωτερικού χώρου


Να είστε προσεκτικοί στο πότισμα των φυτών σας. Σπορία όπως αυτά στην εικόνα, μπορούν να αναπτυχθούν σε γλάστρες και να εξαπλωθούν ακόμη και στο πάτωμα. Για να αποτρέψετε το ενδεχόμενο αυτό, απομακρύνετε τα νεκρά φύλλα, χρησιμοποιήστε πιατάκια κάτω από τις γλάστρες και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

2.Τα αντικείμενα των κατοικίδιων σας


Οι αλλεργίες στα ζώα είναι κοινές, αλλά δεν είναι το τρίχωμα του καλύτερού σας φίλου το αλλεργιογόνο. Το πραγματικό πρόβλημα είναι οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σάλιο, στα ούρα και στο τρίχωμα των ζώων -νεκρά κύτταρα του δέρματος τους που μέσω του αέρα «κάθονται» πάνω σε χαλιά, έπιπλα και κλινοσκεπάσματα. Οι τρίχες των κατοικίδιων σας μπορεί ακόμα μπορεί να ευθύνεται γιατί μαζεύουν αλλεργιογόνα όπως η σκόνη και η γύρη. Αυτό που μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε είναι να καθαρίζετε το χώρο του συχνά και να πλένετε τα χέρια σας μετά το παιχνίδι με το κατοικίδιό σας.

3.Τα χαλιά


Τα χαλιά μπορούν να ζωντανέψουν ένα δωμάτιο και δεν μιλάμε μόνο στυλιστικά. Δεδομένου ότι συσσωρεύουν τη σκόνη, γίνονται έδαφος σίτισης για τα μικροσκοπικά ακάρεα της σκόνης. Τα ακάρεα αυτά και τα περιττώματά τους προκαλούν τη διαβόητη εσωτερική αλλεργία.

4.Τα βιβλία


Μπορεί για εσάς τα βιβλία να είναι τροφή για σκέψη, για τα παράσιτα όμως είναι τροφή σκέτη. Η σκόνη σε ένα βιβλίο κρύβει τα ακάρεα της σκόνης, σπορία μούχλας και άλλα μικρά ζωύφια. Δοκιμάστε το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα επιφάνειες τους τακτικά ή την αποθήκευση των βιβλίων σε ένα κλειστό δοχείο, όπως μία κούτα.

5.Τα έπιπλα

Τα έπιπλα που είναι γεμάτα με διάφορα υλικά, όπως τα μαξιλάρια ενός καναπέ, παρέχουν ένα άνετο καταφύγιο για τα ακάρεα της σκόνης. Φροντίστε να τινάζετε τα υφάσματα των επιπλώσεων τακτικά, ενώ μπορείτε αντί για αυτά να προτιμήσετε υλικά όπως το δέρμα και το βινύλιο που μπορούν να μειώσουν τις αλλεργίες. Επίσης, στα έπιπλα αποθηκεύονται σε χώρους με υγρασία, όπως τα υπόγεια, μπορεί να αναπτυχθούν σπόρια μούχλας, όπως στη φωτογραφία.

6.Τα κλινοσκεπάσματα


Όταν περνάτε οκτώ ώρες κάθε βράδυ στο κρεβάτι σας, αφήνετε πίσω σας πολλά από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σας τα οποία προσελκύουν τα ακάρεα της σκόνης. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε αυτά τα παράσιτα μακριά από το κρεβάτι σας είναι να τοποθετήσετε περιβλήματα στο στρώμα, ελατήρια, και τα ειδικά μαξιλάρια. Επίσης, να πλένετε τα σεντόνια σας σε ζεστό νερό κάθε εβδομάδα.

7.Τα λούτρινα αρκουδάκια



Αν το παιδί σας έχει αλλεργία άκαρες της σκόνης, οι λούτρινοι φίλοι του ίσως κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Δεν χρειάζεται να του απαγορεύσετε να παίζει με αυτά, μπορείτε όμως να ψάξετε να βρείτε λούτρινα που πλένονται στο πλυντήριο και να τα πλένετε σε ζεστό νερό μία φορά την εβδομάδα.

8.Το Μπάνιο

Όταν τα άλατα αυξάνονται στο ντους, πρόκειται για έργο των σπορίων της μούχλας, που ήθελαν να εγκατασταθούν σε ένα ζεστό και υγρό μέρος. Η καλύτερη άμυνα είναι να κρατήσετε το μπάνιο σας καθαρό και στεγνό. Διορθώσετε βρύσες που στάζουν και άλλες πηγές νερού και χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες εξαερισμού όταν κάνετε ντους. Να καθαρίζετε τακτικά τις επιφάνειες με χλωρίνη.

9.Η Κουζίνα


Ο αγαπημένος χώρος της μούχλας. Αν το ψυγείο σας διαθέτει δοχείο συλλογής, να το καθαρίζετε τακτικά. Το στάσιμο νερό προσελκύει τη μούχλα. Παλιά, μουχλιασμένα τρόφιμα μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργίες. Επίσης, να καλύπτετε τα δοχεία απορριμμάτων και να αποθηκεύετε τα τρόφιμα σε κλειστά δοχεία για να κρατήσετε μακριά τις κατσαρίδες.

10.Ο κλιματισμός


Το air condition μπορεί να βοηθά το σπίτι σας να διατηρείται δροσερό και ξηρό βοηθώντας στην καταπολέμηση των αλλεργιογόνων, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι μέρος του προβλήματος. Συλλέγει σπείρες ψύξης και μούχλα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε ένα βαρέως τύπου φίλτρο και να το αλλάζετε τακτικά.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *