ροή ειδήσεων

Δυσαρεστημένοι 7 στους 10 από την οικονομική τους κατάσταση

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες στην Ελλάδα, από την οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν, όπως προκύπτει από έρευνα της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών»...
Σύμφωνα με το β΄ μέρος της Έρευνας Πολιτικής Συγκυρίας της Public Issue , επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη σημερινή κατάσταση, ενώ ανάλογα αρνητικά συναισθήματα καταγράφονται όταν σκέφτονται το μέλλον τους. Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι τρεις στους δέκα(30%).
Σε ό,τι αφορά στην προσωπική τους οικονομική κατάσταση, το 73% απαντούν ότι έχει επιδεινωθεί σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ενώ το 47% εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί στο μέλλον.
Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι όσον αφορά «στα επόμενα χρόνια», καθώς το 71% δηλώνει ανασφαλές και μόνο το 26% ασφαλές.
Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις για την ανεργία και την εξέλιξή της στους επόμενους 12 μήνες: σε ποσοστό 49% πιστεύουν ότι θα αυξηθεί, το 28% ότι θα μείνει η ίδια και το 23% ότι θα μειωθεί.
Στο πρώτο μέρος της έρευνας καταγράφηκε η εντεινόμενη πολιτική πόλωση και η δημοσκοπική ισοδυναμία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο πεδίο των ευρωεκλογών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί οριακό προβάδισμα μισής μονάδας (18,5%) έναντι της ΝΔ (18,6%), ενώ σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές το ποσοστό και των δύο κομμάτων βρίσκεται στο 29%. newsbomb.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *