ροή ειδήσεων

Καμία σχέση Δημοψήφισμα ή «Αρχή της Δεδηλωμένης» με τις Ευρωεκλογές

Νυχθημερόν και επί μήνες τώρα, διαχέεται από τους «υπεύθυνους» των Κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως, ότι οι Ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα και αν χάσει η παρούσα... Κυβέρνηση, δηλαδή αν δεν έλθει πρώτη σε έδρες, θα υποβληθεί αίτημα για διάλυση της Βουλής!!

Πρόκειται για επιχείρημα, άσχετον με την σημασία των Ευρωεκλογών. Για τις Ευρωεκλογές ψηφίζομεν εκπροσώπους της Ελλάδος και όχι των Πολιτικών παρατάξεων. Επομένως δεν υπάρχει καμμία βάση συγκρίσεως μεταξύ του γεγονότος, αν έλθει με περισσοτέρας έδρας η Αντιπολίτευση από την κυβερνώσα παράταξη.

Το κατασκεύασμα αυτό οφείλεται στο μέγα λάθος, ότι κάθε κόμμα κατέρχεται με αυτοτελή συνδυασμό, ενώ όπως είπαμε στο σχόλιο της 20ης τρέχοντος, έπρεπε να υπάρχει ένα και μοναδικόν ψηφοδέλτιον με τους υποψηφίους για την κατάληψη των 21 εδρών της Ευρωβουλής

Στην Ευρωβουλή λαμβάνεται μέγα μέρος των αποφάσεων που αφορούν την Ελλάδα, αλλά και τις άλλες χώρες – μέλη. Επομένως ο στόχος είναι δύναμη για την Ελλάδα και όχι βήμα για προκήρυξη εκλογών και πορεία της χώρας προς νέες περιπέτειες, δραματικές, τώρα που φαίνεται ότι προσπαθεί να αναρρώσει η ασθενούσα οικονομία.

Άλλωστε πρόωρες εκλογές, είναι πάντα μεγίστη ζημία για την χώρα. Στο Ευρωκοινοβούλιο. οι Βουλευτές αποφασίζουν συμφώνως με το τι συμφέρει την χώρα τους και ψηφίζουν ανεξαρτήτως ποίος εισηγήθη την υπό ψήφιση νομοθέτηση. Δεν κάνουν διάκριση πολιτικού εισηγητού, αλλά σκέψη αν αυτό θα ωφελήσει την χώρα τους.

Τα θρυλούμενα και καθημερινώς αναφερόμενα ότι οι Ευρωεκλογές είναι το εφαλτήριον για «πυροβολισμό» της Κυβερνήσεως δεν έχουν βάση. Η «Αρχή της Δεδηλωμένης», που καθιέρωσε ο Χαρ. Τρικούπης, έγινε για να υπάρχει πλειονοψηφία εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι να αποφασίζουν οι ολίγοι. Στην Ευρωβουλή δεν θα αποφασίζουν οι επιτυχόντες από το Α’ Κόμμα, αλλά και οι 21 Εκπρόσωποι της Ελλάδος. Επομένως τα δύο αυτά θέματα, Ευρωεκλογές και κυβέρνηση, δεν συγκρίνονται ούτε νομικώς, ούτε κοινοβουλευτικώς, ούτε πολιτικώς, ούτε ηθικώς. Είναι άσχετα μεταξύ τους.

Οι ψηφοφόροι για τις Ευρωεκλογές να εκλέξουν τους ικανούς και όχι τους πολιτικώς ομοϊδεάτες που μπορεί να μη είναι και επαρκείς. Αυτό πρέπει να γίνει πεποίθηση σε κάθε ψηφοφόρο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Γιώργος Γώτης23/5/14 23:45

    Για να καταλάβω. Αν δούμε, την Κυριακή, 20% ΝΔ και 5% ΕΛΙΑ, θα συνεχίσουν
    να κυβερνάνε και να εκδίδουν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Ακόμα, θα μπορούν
    να κυβερνάνε με το 25% των εγκύρων ψηφοδελτίων; Αν ναί, γιατί να ζητάνε να ψηφίζουμε
    και δεν βγάζουν τα τάνκς να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *