ροή ειδήσεων

Υποφέρετε από αϋπνίες; Απλές συμβουλές για να κοιμηθείτε εύκολα και ήρεμα

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται...

περίπου 7 με 9 ώρες ύπνου κάθε νύχτα , και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να κοιμόμαστε αμέσως, για να μη χάνουμε λεπτό από τον πολύτιμο χρόνο μας.
Για όσους έχουν χρόνια προβλήματα αϋπνίας, οι συμβουλές που ακολουθούν θα βοηθήσουν να κοιμηθείτε εύκολα και ξεκούραστα.

1. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του υπνοδωματίου είναι ιδανική.
Αν είναι καλοκαίρι και το δωμάτιο είναι πολύ ζεστό , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα οροφής ή έναν μικρό επιτραπέζιο ανεμιστήρα. Είναι επίσης σημαντικό να ανανεώνεται ο αέρας στο δωμάτιο, γι' αυτό καλό είναι να έχετε λίγο ανοιχτό το παράθυρο, χρησιμοποιώντας ωστόσο μία σίτα για να κρατήσετε τους ανεπιθύμητους ιπτάμενους επισκέπτες μακριά σας.

2. Χρησιμοποιήστε άνετα μαξιλάρια
Βρείτε το ιδανικό μαξιλάρι για το σώμα σας που σας κάνει να νιώθετε άνετα και σας ξεκουράζει. Τα πιο βολικά είναι τα μαξιλάρια αφρού, που προσφέρουν την καλύτερη υποστήριξη, αφού προσαρμόζονται στοσ χήμα του λαιμού και του κεφαλιού σας.

3. Φορέστε κάτι άνετο
Αν οι πυτζάμες σας είναι πολύ σφιχτές ή στενές, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να κοιμηθείτε. Επιλέξτε ρούχα κατασκευασμένα από ένα υλικό που δεν ενοχλεί το δέρμα σας.

4. Χαλαρώστε πριν πάτε για ύπνο
Καθαρίστε το μυαλό σας από τα άγχη της ημέρας κάνοντας ένα ωραίο ζεστό αφρόλουτρο ή διαβάστε ένα βιβλίο. Εναλλακτικά δοκιμάστε τον διαλογισμό ή τεντωθείτε για να εκτονώσετε την ένταση που έχει συσσωρευτεί στους μύες σας. Μόλις το σώμα σας χαλαρώσει, είναι πιο εύκολο να αποκοιμηθείτε.

5. Κάντε κάτι βαρετό
Αν έχετε τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο σας, βάλτε μία πολύ βαρετή ταινία . Είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια τηλεόραση που έχει χρονοδιακόπτη, έτσι ώστε να απενεργοποιηθεί αυτόματα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα αφού έχετε αποκοιμηθεί.

6. Ακούστε μουσική
Δημιουργήστε μία χαλαρωτική playlist για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

7. Δοκιμάστε να πάρετε συμπληρώματα
Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε επικίνδυνα φάρμακα. Τα φυσικά συμπληρώματα μπορεί να είναι χρήσιμα συμπεριλαμβανομένων της μελατονίνης , μηλεϊνικής χλωροφενιραμίνης ( ένα αντιισταμινικό ) της βαλεριάνας, του ασβέστιου με μαγνήσιο και βιταμίνη D3

8. Φάτε σνακ πριν τον ύπνο|
Φάτε κάτι ελαφρύ που δεν περιέχει πολλή ζάχαρη. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, οι μπανάνες, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, το αβοκάντο και τα σύκα είναι όλα καλές επιλογές. Προσπαθήστε να μην πάνε για ύπνο πεινασμένοι γιατί θα ξυπνήσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

9. Κουραστείτε
Η τακτική άσκηση βοηθά τους μύες να γυμναστούν και σας κουράζει αρκετά ώστε ο οργανισμός σας να έχει ανάγκη από ύπνο. Δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο. Αρκεί να πάτε βόλτα με τα πόδια, ή το ποδήλατο, ή να κολυμπήσετε, για τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα.

10. Διαμορφώστε κατάλληλα το υπνοδωμάτιο
Επιλέξτε χαλαρωτικές αποχρώσεις για τους τοίχους, φροντίστε για τη σκοτεινότητα του δωματίου και βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι σας είναι άνετο και αρκετά μεγάλο για να σας επιτρέπει την κίνηση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *