ροή ειδήσεων

Αστρονομικά ποσά ξεπλένουν εγκληματικές οργανώσεις στο στοίχημα!

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν κάθε χρόνο περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια δολάρια σε αθλητικά στοιχήματα...


σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Κέντρου για την Ασφάλεια στις Αθλητικές Δραστηριότητες (ICSS) και του Πανεπιστημίου Paris Ι της Σορβόνης.
"Η ταχεία ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς αθλητικών στοιχημάτων συμπίπτει με την αύξηση του κινδύνου διείσδυσης στα στοιχήματα αυτά εγκληματικών οργανώσεων και τεχνικών ξεπλύματος χρήματος", σύμφωνα με τον Κρις Ιτον, διευθυντή του ICSS, ανεξάρτητης μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα τη Ντόχα.
To ICSS και το γαλλικό πανεπιστήμιο συνεργάσθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών για την σύνταξη της έκθεσης με θέμα την έντιμη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων ανά τον κόσμο, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Αποτιμώντας σε 140 δισεκατομμύρια δολάρια (110 δισεκατομμύρια ευρώ) τα ποσά που οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν μέσω του αθλητικού στοιχήματος, η έκθεση αναφέρει ότι το 80% των αθλητικών στοιχημάτων είναι παράνομα.
"Η μετατροπή της διαδικασίας των στοιχημάτων, που έχει γίνει περισσότερο πολύπλοκη, όπως για παράδειγμα τα απευθείας στοιχήματα, που είναι περισσότερο ευάλωτα, σύμφωνα με την έρευνά μας, έχει καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη την ανίχνευση ύποπτων δραστηριοτήτων", σύμφωνα με τον Κρις Ιτον.
Σε παγκόσμια κλίμακα, τα αθλητικά στοιχήματα, νόμιμα και παράνομα, αντιπροσωπεύουν 200 έως 500 δισεκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα ποσά τουλάχιστον το 80% είναι παράνομο χρήμα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *