ροή ειδήσεων

Μαζική απεργία πείνας ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 23 Ιουνίου οι κρατούμενοι σε όλη την Ελλάδα.

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές της χώρας που διαμαρτύρονται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης....

Μετά την αποχή συσσιτίου που ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου και την προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου στο να ακούσει τα αιτήματα τους, οι κρατούμενοι ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 23 Ιουνίου μαζική απεργία πείνας.

Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ


Από τις 18 Ιουνίου έχει ξεκινήσει από τους κρατούμενους σε όλες τις φυλακές αποχή συσσιτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο φασιστικό νομοσχέδιο των φυλακών τύπου Γ΄ και για την υπεράσπιση του δικαιώματος της άδειας και της αναστολής.


Όμως ο υπουργός και η κυβέρνηση εξακολουθούν να αδιαφορούν. Δεν απάντησαν καθόλου στα δίκαια αιτήματά μας και προκλητικά θέλουν να περάσουν το νομοσχέδιο, μέσα στο καλοκαίρι για να προλάβουν τις αντιδράσεις του κόσμου.


Απέναντι στο νομοσχέδιο που μας καταδικάζει να παραμείνουμε κρατούμενοι για μια ζωή δίχως δικαιώματα και ελπίδα, βάζουμε τα σώματα και την ψυχή μας ως ασπίδα.


Είναι το μόνο που μας έχει απομείνει.


Από την ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ξεκινάμε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΠΕΙΝΑΣ σε όλες τις φυλακές. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και αγωνιζόμαστε να παραμείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και όχι ανθρώπινες σκιές κλειδωμένες και ξεχασμένες στην απελπισία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1) Την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του φασιστικού ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ για τις φυλακές τύπου Γ΄. Λέμε όχι στο ελληνικό ΓΚΟΥΝΤΑΝΑΜΟ, σε μια μία φυλακή μέσα στη φυλακή, χωρίς άδειες, χωρίς επισκεπτήριο, χωρίς αύριο…

2) Οι άδειες και αναστολές να αποτελούν αναφθαίρετο δικαίωμα όλων των κρατουμένων. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ο κρατούμενος δικάζεται και τιμωρείται κάθε μέρα. Ενώ ο νόμος λέει ότι ο καθένας που έχει συμπληρώσει το 1/5 και τα 3/5 της ποινής του μπορεί να πάρει άδεια και αναστολή, παρόλ’ αυτά οι κρατούμενοι περνούν ξανά και ξανά από την ιερά εξέταση των εισαγγελέων οι οποίοι χωρίς κανένα λόγο ή ενεργό πειθαρχικό απορρίπτουν τις αιτήσεις τη μία μετά την άλλη.


Έτσι δημιουργούν κρατούμενους χωρίς ελπίδα και αναπαράγουν την εγκληματικότητα.


3) Να εφαρμοστεί η ΙΣΟΝΟΜΙΑ για όλους.


Όλοι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί με τιμή ισόβιας κάθειρξης για ναρκωτικά (αφού η αστυνομία φρόντισε να τους παρουσιάσει από εξαρτημένους χρήστες ως δήθεν μεγαλέμπορους) με βάση τον παλιό νόμο 3459/2006, να έχουν τη δυνατότητα να ξαναδικαστούν με τον νέο νόμο και τις ευεργετικές του διατάξεις για τους χρήστες (4139/2013).


4) Να εφαρμοστεί το δικαίωμα της ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ.


Στη φυλακή σου στερούν την ελευθερία. Όμως στις ελληνικές φυλακές σου στερούν ακόμα και το χαμόγελο της ανθρώπινης επικοινωνίας και επαφής με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ισχύουν οι συζυγικές επισκέψεις και μόνο στην Ελλάδα ο κρατούμενος στερείται την ανθρώπινη επικοινωνία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των φυλακών και να ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ το φασιστικό ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για το ελληνικό Γκουντανάμο του ΔΟΜΟΚΟΥ.


Για κάθε μέρα ΑΠΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ και κάθε κρατούμενο που κινδυνεύει η ζωή του ηθικός αυτουργός είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης.


ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΑΓΩΝΑΣ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Επιτροπή Αγώνα Φυλακών

hitandrun
http://mlagananews.blogspot.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/6/14 13:53

    Σιγά τώρα μην κάτσω να σκάσω...για κάποιον λόγο είναι όλοι τους μέσα. Οπότε και θηλια να βάλουν όλοι γύρω από τον λαιμό τους καρφί δεν μου καίγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Γώτης23/6/14 16:50

      Να σε συγχαρώ, φιλαράκο, για την ανθρωπιά σου και την κοινωνική σου ανυπαρξία. Οι κρατούμενοι καλώς και εκτίουν τις ποινές τους. Οι σύζυγοι, τα παιδιά, οι γονείς γιατί να εκτίουν τις ίδιες ποινές χωρίς να πράξουν αδικήματα; Αλλά μη νομίζεις. Κι εσύ κρατούμενος είσαι, των συλλογισμών και της κοινωνικής αναξιότητας σου. Τώρα πες ότι θέλεις.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/6/14 00:17

      Ε λοιπον περιεργο πραγμα.Ολη την ανθρωπια τους μερικοι την βγαζουν ΜΟΝΟ σε κατακαθια,σε περιθωριακους,σε εγκληματιες ,σε ναρκοεμπορους και σε καθε ειδους σαπιλα.Ανθρωπια για αυτους που υπεμειναν τα πανδεινα απο αυτα τα αποβρασματα μεχρι να τους χωσουν στην τρυπα δεν βλεπω πουθενα.Αλλα ειπαμε.Κορακας κορακου ματι δεν βγαζει.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *