ροή ειδήσεων

Στο εδώλιο 37χρονος για τις πυρκαγιές στην Ρόδο

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου θα βρεθεί την προσεχή Τετάρτη ο 37χρονος ιδιωτικός υπάλληλος ο οποίος κατηγορείται... για πρόκληση πυρκαγιών πριν από δύο χρόνια στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή τον 37χρονο, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, βαραίνει η κατηγορία εμπρησμός από πρόθεση τετελεσμένη και κατ’ εξακολούθηση από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος σε πράγματα, άνθρωπο, δασική και οικοπεδική έκταση.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί στις 18 Αυγούστου 2012 όταν μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την υπόθεση των εμπρησμών στη Ρόδο και την απολογία από τον ίδιο για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον κ. εισαγγελέα.

Η όλη υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αφορμή τις συνεχείς εκδηλώσεις πυρκαγιάς σε καθημερινή πλέον βάση στο νησί της Ρόδου, οι οποίες είχαν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις αρμόδιες δασοπυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και ερωτηματικά αναφορικά με τα αίτια της πρόκλησής τους.

Έτσι για αρκετό διάστημα το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργούσε εξονυχιστική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που έγινε προέκυψε η εμπλοκή του 37χρονου ο οποίος φέρεται να είχε εντοπιστεί από αυτόπτη μάρτυρα σε περιοχή που εκδηλώθηκε φωτιά τις προηγούμενες ημέρες.

Κατά τη προσαγωγή του και την εξέτασή του από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο 37χρονος ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ομολόγησε αρχικά δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Ρόδο ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο 2012, και συγκεκριμένα φέρεται να παραδέχτηκε προανακριτικά ότι ήταν αυτός που έβαλε στις 10 το βράδυ της 15ης Αυγούστου την φωτιά στη περιοχή Άνω Καλαμώνα πάνω από το πεδίο βολής και σε δασική έκταση και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για τον περιορισμό και τελικά την κατάσβεσή της.

Η φωτιά είχε κάψει δύο στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχαν παραμείνει στο σημείο έως το πρωί της 16ης Αυγούστου 2012. Την ίδια ώρα που έκαιγε η φωτιά στον Καλαμώνα με κατεύθυνση προς Δαματριά, εκδηλώθηκε και μία δεύτερη πυρκαγιά, αυτή τη φορά στις Φάνες για την οποία ανέλαβε την ευθύνη ο 37χρονος. Η συγκεκριμένη φωτιά περιορίστηκε άμεσα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *