ροή ειδήσεων

Δικαστές: Κυβέρνηση κοινωνικών εκβιασμών που δεν σέβεται τη Δικαιοσύνη

Με σκληρά λόγια καταφέρεται η Ένωση Διοικητικών Δικαστών κατά της κυβέρνησης και του υπ. Οικονομικών ειδικότερα, με αφορμή την υπόθεση των καθαριστριών, κάνοντας λόγο... για «κοινωνικό εκβιασμό» και επίκληση της Δικαιοσύνης μόνο όταν οι αποφάσεις της, είναι αρεστές.

Τα περιθώρια που αφήνουν για παρερμηνείες οι δικαστικοί είναι λίγα καθώς μιλούν ξεκάθαρα κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται από το ΥΠΟΙΚ μέσω διαρροών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε αυτόματα θα εφαρμόζονται νέα μέτρα να καλυφθεί το δημοσιονομικό κόστος.

Οι δικαστές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της, φωτογραφίζοντας τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ.

Τέλος η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αφήνει αιχμές για τις σχέσεις Δικαιοσύνης - κυβέρνησης αναφέροντας πως «η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δικαστικών

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της. Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές»


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/6/14 19:37

    Καλά τώρα ξυπνήσατε και εσείς? Που είσασταν τότε που καταλήθηκε το σύνταγμα? Μόκο κάνατε ετκός από έναν που βγήκε και το ξεφώνησε, όλοι σας κάνατε την πάπια αντί να ξεσηκωθείτε! Αλλά βλέπεις εσείς είχατε βγάλει απόφαση για κάτι καθυστερούμενα, για αυξήσεις κτλ κτλ για αυτά τα "μικροπράγματα" θα ασχολείστε τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *