ροή ειδήσεων

Χειροπέδες στον πολιτικό μηχανικό που είχε... παραδικαστικές ασχολίες

Συνελήφθη, χθες βράδυ, στον Χολαργό ένας 57χρονος Έλληνας πολιτικός μηχανικός, ο οποίος φέρεται...
να είναι ο εγκέφαλος του δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος και σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δώδεκα εντάλματα σύλληψης για κακουργηματικής μορφής απάτες. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος, κρυβόταν σε ένα σπίτι στην περιοχή του Χολαργού, ενώ όπως έγινε γνωστό χρωστούσε στο δημόσιο το ποσό των 170.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα, ο 57χρονος διώκεται συνολικά με δώδεκα εντάλματα σύλληψης, ένα ένταλμα βίαιης προσαγωγής, καθώς και πέντε καταδικαστικές αποφάσεις, με τη συνολική ποινή φυλάκισης από τα διωκτικά έγγραφα, να ανέρχεται σε 23 χρόνια. Συνολικά αφορούν σε παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, πλαστογραφία, δωροδοκία δικαστή και μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.
Τι κατασχέθηκε από το σπίτι στο οποίο κρυβόταν - Δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτής και συσκευή τηλεομοιοτυπίας

- Δεκαπέντε σφραγίδες εταιριών, εγχώριων και off-shore
Φωτό - ΕΛΑΣ- 33 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 45 κάρτες sim
Φωτό - ΕΛΑΣ - 52 συσκευές παραγωγής ηλεκτρονικού κλειδάριθμου για συναλλαγές μέσω e-banking (i-code), οι οποίες αντιστοιχούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς διαφόρων εταιρειών
- Πλήθος πιστωτικών καρτών και βιβλιαρίων καταθέσεων
- Διάφορα έγγραφα (ταυτότητες και διπλώματα) των οποίων η γνησιότητα διερευνάται, καθώς και φορολογικά στοιχεία μεγάλου αριθμού εταιρειών

Φωτό - ΕΛΑΣ Ποιός ήταν ο τρόπος δράσης του κατηγορούμενου Ο κατηγορούμενος, φέρεται πως, μέσω των υποθηκοφυλακείων, εντόπιζε ακίνητα "φιλέτα", των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν πεθάνει και για τα οποία δεν υπήρχαν άμεσοι κληρονόμοι και με πλαστά έγγραφα χρησικτησίας τα οικειοποιούνταν.
Σε άλλες περιπτώσεις, εμφανίζονταν σε πλειστηριασμούς ακινήτων ως συγγενής των ατόμων, των οποίων τα σπίτια πλειοδοτούνταν και αποκτούσε τα ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές. Ακόμη, έγινε γνωστό πως μέσω ενός γνωστού ντετέκτιβ της Αθήνας, έβρισκε μεγαλοεισοδηματίες που είχαν χρέη προς το δημόσιο και στη συνέχεια τους απειλούσε για την αποπληρωμή των χρεών, ενώ σε μερικές περιπτώσεις εμφανιζόταν και ως χορηγός πολιτικών.
Ο κατηγορούμενος είχε παλιότερα εμπλακεί και σε υποθέσεις ατασθαλιών σε τρία μοναστήρια στο νομό Καρδίτσας, στα οποία υπήρχαν κτηματικές διαφορές με το δημόσιο.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, διεξάγει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *