ροή ειδήσεων

Ενα γκάλοπ που σοκάρει: Τέταρτη πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο η Ελλάδα



Είδηση που δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσεις. Είναι τόσο αυταπόδεικτη που ίσως η αλήθεια της... υπερβαίνει ακόμα και τα στοιχεία της δημοσκόπησης. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση των πιο δυστυχισμένων χωρών του κόσμου.

Θα μπορούσε να είναι μια αίσθηση ή μια αυθαίρετη εκτίμηση, όμως, έρχεται ως αποτέλεσμα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων «Gallup» και φέρνει την Ελλάδα της κρίσης στο Top 10 και μάλιστα στην 4η θέση.

Είναι χαρακτηριστικό πως τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν χώρες που πλήττονται από τα δεινά εμφυλίων πολέμων, κατοχής, πραξικοπημάτων και απόλυτης ένδειας.

Πρώτο στη λίστα έρχεται το Ιράν. Δεύτερο είναι το Ιράκ και ακολουθούν Αίγυπτος, Ελλάδα, Συρία, Σιέρα Λεόνε, Κύπρος, Κατεχόμενα (σ.σ. στον κατάλογο τα Κατεχόμενα αναφέρονται ως Βόρεια Κύπρος- Northern Cyprus), Καμπότζη και δέκατος στη λίστα είναι ο Λίβανος.

Τα αποτέλεσμα του γκάλοπ δεν βγήκαν με αυθαίρετο τρόπο, όπως σημειώνει η εταιρεία που το διενήργησε, καθώς προέκυψαν έπειτα από τις απαντήσεις που έδωσε ο κόσμος στην ερώτηση «αν την προηγούμενη μέρα είχαν νιώσει θυμό, λύπη, άγχος, σωματικό πόνο και ανησυχία». Δυστυχώς τα περισσότερα «ναι» τα έδωσαν -μεταξύ άλλων- και οι Έλληνες!

Οσον αφορά την πρωτιά του Ιράν, είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες ημέρες συνελήφθησαν έξι νεαροί επειδή ανήρτησαν στο YouTube ένα βίντεο που τους δείχνει να χορεύουν στους ρυθμούς της επιτυχίας του Αμερικανού τραγουδιστή Pharrell Williams: «Happy». Το βίντεο κλιπ έδειχνε τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες χωρίς μαντίλα να χορεύουν στους δρόμους, μέσα σε ένα διαμέρισμα και σε ταράτσες κτιρίων της Τεχεράνης. Οι αρχές κατηγόρησαν τους έξι συλληφθέντες ότι διέπραξαν ανήθικη πράξη και τους συνέλαβαν! Με λίγα λόγια η «χαρά» και η «διασκέδαση» είναι για τους Ιρανούς λέξεις άγνωστες και σε περίπτωση που γίνουν γνωστές τιμωρούνται!


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/6/14 21:13

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ??
    ΠΕΙΝΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΣΜΟ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ...ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ.....ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/6/14 22:45

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ??
    ΠΕΙΝΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΣΜΟ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ...ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ.....ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/6/14 22:46

    Βρε βουρλα συνταξιουχοι τι ψηφιζετε ??ειστε για πολλες φαπες...απο την 1η Ιουλιου μειωνεται η επικουρικη συνταξη παλι.....και απο 1.1.2015 πληρης αναμορφωση των συνταξεων μεχρι να φτασουν τα 360 ευρω ....ανοητοι ΠΑΣΟΚΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ κολλημενοι....εμεις τι φταιμε ρε νουμερα??
    Ελια Ποαταμι ΝΔ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *