ροή ειδήσεων

Οι τρελές απαιτήσεις των Κροίσων στη Μύκονο

Με ιδιωτικά αεροσκάφη και γιοτ που ξεπερνούν τη φαντασία σε πολυτέλεια, οι εκατομμυριούχοι ταξιδεύουν με προορισμό τη Μύκονο κάθε καλοκαίρι...

Ο αριθμός των Κροίσων που επιλέγουν το νησί αυξάνεται κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και εκεί οι μεγιστάνες επιδόδονται σε έναν άτυπο διαγωνισμό για το ποιος θα ξοδέψει τα περισσότερα. Και για τα να καταφέρουν, προβάλουν τις πιο τρελές απαιτήσεις.
Το προβάδισμα έχουν οι Αραβες- κυρίως από το Ντουμπάι, το Αμπου Ντάμπι και άλλους προορισμούς- οι Βραζιλιάνοι που αποτελούν τη νέα είσοδο και οι Τούρκοι, ενώ ακολουθούν με αξιώσεις οι Ινδοί, οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι, όπως αναφέρει το «Εθνος». Σε αυτούς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γνωστά γραφεία της Μυκόνου, που αναλαμβάνουν την πραγματοποίηση των πιο ακραίων επιθυμιών.

Ολα αυτά τα χρόνια τους έχουν ζητήσει τόσο παράλογα πράγματα, που, όπως λέει στην εφημερίδα η Τόνια Ανδρονίκου του Tonia Andronikou Concierge, πλέον τίποτα δεν θα της κάνει εντύπωση. Ως παράδειγμα αναφέρει έναν Ρώσο μεγιστάνα, ο οποίος για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του ζήτησε να του κλείσουν ένα μαγαζί, το εσωτερικού του οποίου θα έπρεπε να μετατραπεί σε εξωτικό δάσος. «Η επιθυμία του ικανοποιήθηκε. Φέραμε αρχιτέκτονα, διακοσμητή και ανθοκόμο να μελετήσουν το χώρο για να δημιουργήσουν κρεμαστούς κήπους και ρυάκια, να τοποθετήσουν δέντρα και καρπούς σε ένα περιβάλλον που παρέπεμπε στον κήπο της Εδέμ», λέει η κ. Ανδρονίκου.
Οταν πρόκειται βέβαια για εκατομμυριούχους, η πρόταση γάμου δεν είναι ποτέ συνηθισμένη. Οπως στην περίπτωση Γάλλου επιχειρηματία, που ζήτησε να του κλείσουν πριβέ για δύο άτομα μία ολόκληρη παραλία, που διακοσμήθηκε με λουλούδια και αρωματικά κεριά. Οταν έγινε η πρόταση, δεκάδες πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό για αρκετή ώρα.

Οι ζάμπλουτοι επισκέπτες της Μυκόνου βέβαια δεν χάνουν ευκαιρία για να ξοδέψουν. Τα πάρτι γενεθλίων είναι μία καλή αφορμή. Για παράδειγμα, ένας Αραβας δισεκατομμυριούχος ζήτησε μία παραλία όπου θα διοργανωνόταν πάρτι με θέμα τους Πειρατές της Καραϊβικής. «Γεμίσαμε τη θάλασσα από ξύλινα καραβάκια με κατάρτια και εντυπωσιακά πανιά, το πλήρωμα ήταν ντυμένο όπως ακριβώς οι πειρατές της ταινίας, ενώ πανέμορφες κοπέλες μεταμορφωμένες σε πουλιά και γοργόνες πλαισίωναν το σκηνικό», λέει η κ. Ανδρονίκου.
Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί απωθημένο αρκετών προνομιούχων όπως προκύπτει. Η Κατερίνα Τοπούζογλου των Mykonos Top Villas θυμάται ακόμη τον Σαουδάραβα που ζήτησε στο πάρτι για τους 300 καλεσμένους του να γίνει ως έκπληξη κανονική πειρατεία. Ετσι, 250 καλεσμένοι παρακολούθησαν από την παραλία τα τεκταινόμενα, ενώ άλλοι 50 μαζί με τον οικοδεσπότη μετείχαν στην πειρατεία που εξελισσόταν στη θάλασσα, με πλοία, πειρατές, σπαθιά, γάντζους, ξιφομαχίες, μέχρι και κανόνια.

Αλλος Κροίσος της ίδιας καταγωγής έκλεισε με τη σύντροφό του μία μεγάλη βίλα δέκα δωματίων για να μείνουν μόνοι τους για μία εβδομάδα. Μάλιστα το προσωπικό, που είχε ταξιδέψει με το λίαρ τζετ, έμεινε σε κοντινό ξενοδοχείο και όχι σε κάποιο από τα δωμάτια της βίλας.
Πλέον, με τις απαιτήσεις τους να γίνονται ολοένα και πιο ακραίες, ζητήματα όπως μία βόλτα με ελικόπτερο πάνω από τη Σαντορίνη για το ηλιοβασίλεμα, ή μία άμαξα με λευκά άλογα- παρότι η Μύκονος δεν είναι από τα νησιά στα οποία αυτές κυκλοφορούν- ακούγονται απλές επιθυμίες και ικανοποιούνται εύκολα.
Αλλωστε, πρόκειται για ανθρώπους που δεν διστάζουν να ξοδέψουν όσα χρήματα απαιτούνται, προκειμένου να γίνει αυτό που θέλουν. Οπως στην περίπτωση Ρώσου μεγιστάνα, που πέρυσι τον Αύγουστο έφτασε με το σκάφος του στον κόλπο της Ψαρούς. Τα tender μετέφεραν τον ίδιο και την παρέα του στο Nammos, αλλά δεν υπήρχε τραπέζι. Ζήτησε, με κάθε τίμημα να του στήσουν τραπέζια ανάμεσα στις ξαπλώστρες δίπλα στο κύμα, όπως και έγινε και άρχισε να ανοίγει σαμπάνιες χιλιάδων ευρώ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *