ροή ειδήσεων

Ανάβει η φωτιά το Κοσσόβου… Συγκρούσεις Αλβανών με την Αστυνομία & την KFOR (vid)

Δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες ενώ οι Αλβανοί συγκρούονται με την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου...


Αλβανoί του Κοσσυφοπεδίου διαδηλωτές πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς, ενώ ένα όχημα πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην εθνικά

διχοτομημένη πόλη Μιτρόβιτσα 22, Ιουνίου του 2014. (Reuters / Hazir Reka)


Αρκετοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και αστυνομικών τραυματίστηκαν ενώ οι Αλβανοί συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη της Μιτρόβιτσα. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και τις σφαίρες από καουτσούκ για να σταματήσει τους διαδηλωτές που εκσφενδόνιζαν πέτρες και έκαιγαν αυτοκίνητα.




Εκατοντάδες Αλβανοί διαμαρτύρονταν κατά των Σέρβων που σχεδιάζουν να ανεγείρου ένα «Πάρκο της Ειρήνης» στη γέφυρα της Μιτρόβιτσα πάνω από τον ποταμό Ιμπάρ, ο οποίος χωρίζει την πόλη σε Σέρβων και Αλβανών γειτονιές.


Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου τρέχουν μακριά από τις βόμβες δακρυγόνων που εκτοξεύονται από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στις 22 του Ιουνίου του 2014 στη διχοτομημένη πόλη Μιτρόβιτσα. (AFP Φωτογραφία / Armend Nimani)


Η γέφυρα έχει αποκλειστεί από τους Σέρβους από το 2011 μέχρι την περασμένη Τετάρτη, όταν οι Σέρβοι από το βόρειο Μιτρόβιτσα αφαίρεσαν τα οδοφράγματα υπό τη μεσολάβηση της ΕΕ !


Ωστόσο, λίγο μετά μεγάλες γλάστρες εξακολουθούν να βρίσκονται στο ίδιο σημείο και κρατούν την γέφυρα κλειστή για την κυκλοφορία, αλλά ανοιχτή για τους πεζούς.




Η διαμαρτυρία ενάντια στο νέο αποκλεισμό της γέφυρας φέρεται να οργανώνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων και ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 15:00 τοπική ώρα.


Συγκρούσεις ξέσπασαν όταν Αλβανοί άρχισαν να βάζουν τα αυτοκίνητα της αστυνομίας φωτιά και να εκσφενδονίζουν πέτρες σε δυνάμεις ασφαλείας.

Αμερικανοί της KFOR τοποθετούν συρματοπλέγματα …video

http://veteranos.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *