ροή ειδήσεων

Ιδού τα άγρια μέτρα που ζήτησαν από τους Υπουργούς οι τροικανοί!

Για όσους ζουν στον κόσμο των ψευδαισθήσεων ότι βγαίνουμε
από το τούνελ και έρχονται καλύτερες μέρες... η προσγείωση ήταν ανώμαλη. Οι εκπρόσωποι των δανειστών στις συναντήσεις που έχουν με τους Υπουργούς ζητούν μεταξύ άλλων :

Υπουργείο Εργασίας:

-ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο.

- τα κοινωνικά επιδόματα θα περάσουν υπό την ομπρέλα του υπουργείου Εργασίας ώστε να εξασφαλιστεί καλύτερος έλεγχος και στόχευση στην απονομή τουςαλιστικών ταμείων

.-«Θα υπάρχει ένα Ενιαίο Ταμείο για την απονομή συντάξεων»

-Στην παρούσα φάση , δεν έγινε καμία συζήτηση για περισσότερες δόσεις για χρέη στα Ταμεία.

Υπουργείο Υγείας

-Τα έσοδα και οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ μπήκαν και αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας με αυστηρές επισημάνσεις να μην υπάρξουν αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό.

-παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης, ύψους 1,9 δισ. ευρώ για το 2014, αλλά καθώς και υπο-δαπάνη για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, που έχει προϋπολογιστεί για το τρέχον έτος στα 100 εκατ. ευρώ.

-Ο στόχος της κατανάλωσης γενοσήμων έως και ποσοστό 60% μέχρι του τέλους του έτους παραμένει μείζονα μνημονιακή εκκρεμότητα καθώς το σχετικό ποσοστό δεν ξεπερνά το 20% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης.
- Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) και της διάθεσής τους εκτός φαρμακείων. Τα ΜΗΣΥΦΑ παραπέμφθηκαν για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μετά από τις επαφές με τους Βρούτση και Βορίδη, οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντώνται αυτή την ώρα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η επισκόπηση προόδου εφαρμογής του μνημονίου από την πλευρά του υπουργείου, αλλά και το «καυτό» θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η Τρόικα, ακόμη, αναμένεται να ενημερωθεί και για άλλα θέματα όπως για την καταγραφή των φόρων υπέρ τρίτων, τις αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, την ενίσχυση της ρευστότητας μέσω ΕΣΠΑ. Επί τάπητος θα τεθούν, ακόμη, ο νέος νόμος για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων και θέματα αναφορικά με την απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *