ροή ειδήσεων

Τσαμπίκα Ιατρίδη: «Εχθρική πράξη εναντίον της Ρόδου και του λαού της η επιμονή της κυβέρνησης να φτιάξει κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών στο νησί μας».

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα δεν είναι πρόσφατο αλλά εντοπίζεται ήδη, ως μείζον, εδώ και δυόμιση περίπου δεκαετίες...

Σε αυτά τα εικοσιπέντε χρόνια μη επιτυχημένων προσπαθειών της πολιτείας να το αντιμετωπίσει, έχουν ληφθεί μία σειρά μέτρων, έχουν υπογραφεί πληθώρα διακρατικών συμφωνιών και έχουν κατατεθεί αμέτρητα σχέδια και προτάσεις από διάφορες πλευρές.

Ποτέ, όμως, δεν προχώρησε κανείς στην απόφαση για τη δημιουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στη Ρόδο και αυτό όχι τυχαία.

Είναι θέμα ανθρωπιστικής, εθνικής και στρατηγικής σημασίας οι χώροι αυτοί να βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, ώστε να εξασφαλίζονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό τόσο η εθνική και η δημόσια ασφάλεια, όσο και η φροντίδα των παράνομων μεταναστών.

Η Ρόδος είναι ένα από τα πλέον ακατάλληλα μέρη για ένα τέτοιο πόνημα και αυτό το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν οι πάντες, όλα αυτά τα χρόνια.

Είτε, λοιπόν, σήμερα, έτσι βολεύει ή εξυπηρετεί κάποιους, είτε πρόκειται περί μιας έξωθεν προερχόμενης εντολής, είτε περί απλής ανικανότητας, είτε για οποιουσδήποτε άλλους σκοτεινούς ή μη λόγους, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε ένα τέτοιο ατόπημα με χαρακτηριστικά εχθρικής πράξης εναντίον της Ρόδου και του λαού της, αγνοώντας παντελώς τα εθνικά και τα τοπικά συμφέροντα.

Ο Ροδίτικος λαός πρέπει να συστρατευθεί μαζί με την αστυνομία, το λιμενικό και όσους βουλευτές και αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης τιμούν την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών τους, ενάντια σε μια πολιτική καταστροφική για τον τόπο μας και επιβλαβή για ολόκληρη τη χώρα.

Εν προκειμένω, η εναλλακτική πρόταση υπάρχει ήδη από το 2009 όταν με τη σύμπραξη αλλά και εξασφάλιση πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από την εισήγηση του Επιτρόπου κ. J. Barot, σχεδιάσθηκαν και χωροθετήθηκαν τέσσερα νέα μεγάλα και σύγχρονα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών στην Πελοπόννησο (Δρέπανο Αχαΐας), στην Στερεά Ελλάδα (Ριτσώνα), στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία (Κεραμωτή), ακριβώς για να μην προκύψει το σημερινό χάος και οδηγηθούμε σε καταστροφικές προτάσεις, όπως η τρέχουσα, για δημιουργία άνευ μελέτης, πόρων, στρατηγικής και κυρίως λογικής ενός τέτοιου 'προσωρινού' χώρου στη Ρόδο.

Τί πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε για τον τόπο μας; Πρώτον, να ενώσουμε τις δυνάμεις και τη φωνή μας για να σταματήσουμε το παράλογο και καταστροφικό πριν συμβεί και δεύτερον να προωθήσουμε και να αναδείξουμε τη σωστή λύση, γνωρίζοντας πως αυτή έχει εγκριθεί και από την Ε.Ε μόλις πριν μερικά χρόνια.

Οτιδήποτε λιγότερο ή διαφορετικό θα είναι ένα ιστορικό λάθος το οποίο θα χρεωθεί σε όσους το στηρίξουν και θα καταλήξει να στοιχειώνει το λαό της Ρόδου για πολλά χρόνια.

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ρόδος, 10 Ιουλίου 2014


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/7/14 22:05

    Μίκα βρε παιδιά.... Μίκα.... Τσαμπίκα και Τσαμπίκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/7/14 00:42

    η αντιπολιτευση πολλα τραγουδια ξέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/7/14 01:49

    Ενω η συμπολιτευση ολο μ......ς κανει.Γιατι δεν γραφει κανεις για το νεο
    κουρεμα των συνταξεων?Κατα τα αλλα εχουμε πλεονασμα ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *