ροή ειδήσεων

Ο στρατός της Ολγας

Σας μεταφέρω συζήτηση που έγινε σε πηγαδάκι βουλευτών στο περιστύλιο της Βουλής την ώρα που η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη...
(φωτογραφία) μιλούσε (με επιχειρήματα) για το νέο νομοσχέδιο περί τουρισμού. Ο γαλάζιος βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης-Νικόλας Υψηλάντης (που μόλις είχε εκλεγεί πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για τη δημόσια διοίκηση) συναντά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑΣταύρο Κοντονή. Και τι νομίζετε ότι λένε όταν ένας γαλάζιος βουλευτής συναντά έναν συριζαίο; «Δεν μου λες, μέτρησες πόσοι σύμβουλοι της Ολγας κάθονταν στα υπουργικά έδρανα;». Ο συριζαίος δεν αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση και φάνηκε ότι όντως τους είχε μετρήσει: «Αν εξαιρέσεις τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ και έναν άλλον υπηρεσιακό του Τουρισμού που δεν τους υπολόγισα, μέτρησα συνολικά 11, μπορεί και 12, ένας ολόκληρος στρατός δηλαδή». Πράγμα όμως που θεωρώ υπερβολικό, γιατί από την εικόνα που έδειξε η τηλεόραση μου φάνηκαν κάπως λιγότεροι.


***

Ελα όμως που η συζήτηση περί Ολγας συνεχίστηκε από γαλάζιους και συριζαίους, όχι στην αίθουσα της Ολομέλειας αλλά στο Περιστύλιο με αρκετά ενδιαφέροντα: Ο γαλάζιος κ. Υψηλάντης, για παράδειγμα, παραπονέθηκε στον συριζαίο κ. Κοντονή ότι «η Ολγα είναι υπουργός Τουρισμού και δεν έχει ακόμη επισκεφθεί τη Ρόδο, που φέρνει τόσο συνάλλαγμα». «Μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο;» διερωτήθηκε ο κ. Κοντονής: «Και όμως συμβαίνει» ήταν η απάντηση. Και ένας τρίτος, επίσης γαλάζιος βουλευτής, είπε κάτι άλλο που έκανε τη συζήτηση ακόμη πιο περίπλοκη: «Και να σκεφθεί κανείς ότι έχει κουμπάρα την Τσαμπίκα, που είναι από τη Ρόδο και δεν έχει επισκεφθεί ούτε την κουμπάρα της».

Τσαμπίκα: τανκς ή εκλογές

Η Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδου είναι πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και σήμερα ανεξάρτητη βουλευτής. Την ώρα που η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη έδινε τη μάχη για το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, βρισκόταν στο εντευκτήριο βουλευτών μόνη κρατώντας το κινητό της. Κάποιος την πλησίασε και τη ρώτησε αν αληθεύουν όλα αυτά που ακούγονται ότι οδεύει προς τη ΝΔ. Η ίδια το διέψευσε κατηγορηματικώς, λέγοντας πως δεν έχει αλλάξει πολιτική. Η επόμενη ερώτηση που της έγινε είναι τι θα πράξει όταν κληθεί να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Θα ψηφίσει; Η απάντησή της ήταν διφορούμενη. Είπε ότι είναι πολύ... νωρίς για τέτοια συζήτηση και δεύτερον ότι εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία καθώς και από το πρόσωπο που θα επιλεγεί. Αμέσως μετά όμως συμπλήρωσε: «Αν όμως μας βάλουν το μαχαίρι στον λαιμό και μας πουν... τανκς ή εκλογές, ε τότε θα πω εκλογές». Ο συνομιλητής δεν κατάλαβε όλα αυτά τα περί... τανκς και ζήτησε διευκρινίσεις: «Τι τανκς εννοείς;». Η Τσαμπίκα το ξανασκέφτηκε και είπε: «Δηλαδή να μας πουν ψηφίζετε Πρόεδρο ή πάμε εκλογές, θα πάμε σε εκλογές». Και η συζήτηση έκλεισε εκεί.

Το δίλημμα με τον επίτροπο

Οσο πλησιάζει το τέλος του μήνα όλο και περισσότεροι υποψήφιοι πλασάρονται (άλλοι από μόνοι ή μόνες τους άλλοι μέσω... διαρροών) για να καταλάβουν τη θέση του επιτρόπου. Ενα όνομα που ακούστηκε τελευταίως είναι του υπουργού Αμυνας Δ. Αβραμόπουλου. Ρώτησα ευθέως τον υπουργό αν όντως είναι υποψήφιος για τη θέση αυτή. Σας μεταφέρω την απάντησή του ευθύς αμέσως: «Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα, δεν μου έγινε καμία τέτοια πρόταση και στο κάτω-κάτω δεν με ενδιαφέρει». Συνεπώς τι θα γίνει με τον επίτροπο; Μου λένε ότι επανέρχεται η υποψηφιότητα της κυρίας Μαρίας Δαμανάκη, την οποία στηρίζει και ο Ευ. Βενιζέλος και δεν την αποκλείει ο κ. Αντ. Σαμαράς, που τη θεωρεί και επιτυχημένη στην προηγούμενη θητεία της στην Κομισιόν, πράγμα που σημαίνει ότι έχει τα προσόντα να διεκδικήσει καλύτερο χαρτοφυλάκιο (από αυτό της... Αλιείας) προς όφελος της χώρας. Τώρα αν όντως καταλήξουν στη Μαρία Δαμανάκη, θα είναι η πρώτη επίτροπος που θα κάνει και δεύτερη θητεία στην Κομισιόν.

Χάσαμε τον Λιάπη, στοπ

Πού είναι ο Λιάπης; Οσο παράξενο και αν φαίνεται, ο Μιχάλης Λιάπης, ο κοσμικός πολιτικός που τέτοιες ημέρες τον συναντούσες στα σοκάκια της Μυκόνου, έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Τον αναζητούν οι πρώην συνάδελφοί του στη Βουλή, όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο αλλά για να μάθουν πώς είναι η υγεία του. Την τελευταία φορά που είχαν μια πληροφόρηση περί Λιάπη ήταν όταν υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό. Εκτοτε αγνοείται. Στην πραγματικότητα αγνοείται από τα Χριστούγεννα, τότε που επέστρεψε από την Κουάλα Λουμπούρ, όπου πήγε για να ηρεμήσει μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Θυμίζω ότι τον συνέλαβε η Τροχαία να κυκλοφορεί το πολυτελές του τζιπ (είχε καταθέσει τις πινακίδες) με πλαστές πινακίδες. Πήγε στην εξωτική Κουάλα Λουμπούρ με αιθέρια ύπαρξη και επέστρεψε μόνος του. Ορισμένοι εικάζουν ότι βρίσκεται στη Ρουμανία, άλλοι στις ΗΠΑ, οι πιο «ψαγμένοι» στο Λονδίνο, αλλά ουδείς τον είδε, συνάντησε, συνομίλησε μαζί του εδώ και οκτώ μήνες: «Ωσάν να άνοιξε η γη και τον κατάπιε» έλεγαν οι γαλάζιοι βουλευτές στη Βουλή.

Τα κολπάκια της Ζαρούλια

Οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται για να εφαρμόζονται. Αυτά προβλέπει το Σύνταγμα, το γνωρίζουν οι πάντες, χωρίς καν να είναι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής. Υπάρχει, ως γνωστόν, δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία η Ελένη Ζαρούλια παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό. Της επιτρέπεται μόνον να πηγαίνει στη Βουλή για να ασκεί τα βουλευτικά καθήκοντά της. Ελα όμως που θέλησε να αγνοήσει τη δικαστική απόφαση και ζήτησε να επισκεφθεί τον προφυλακισμένο σύζυγό της. Και βεβαίως της το απαγόρευσαν. Και τώρα διαμαρτύρεται...



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *