ροή ειδήσεων

Μετά το «ΣΑΛΑΜΙΣ» και η φρεγάτα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» φεύγει για Λιβύη

Μετά το «ΣΑΛΑΜΙΣ» που απέπλευσε για τη Λιβύη και δεύτερο πλοίο του Στόλου αποπλέει από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας με τον ίδιο προορισμό...

Πρόκειται για τη φρεγάτα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και όπως είναι φανερό η επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού παίρνει άλλες διαστάσεις.
Ο κυβερνήτης του ΣΑΛΑΜΙΣ που έφθασε στα ανοιχτά της Λιβύης, ενημέρωσε τον θάλαμο επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων από όπου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώνεται για την κατάσταση, ότι είναι απαραίτητη η υποστήριξη της φρεγάτας από άλλο συνοδευτικό πλοίο, τόσο για τον ανεφοδιασμό σε καύσιμα όσο και για παροχή συνδρομής σε ό,τι άλλο χρειαστεί.
Το Πολεμικό Ναυτικό διέθεσε άμεσα το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθέας», το οποίο απέπλευσε από το ναύσταθμο το μεσημέρι της Πέμπτης.
Η κατάσταση στην Λιβύη έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες ώρες και δεν υπάρχει καμία απολύτως ασφάλεια.
Επιπλέον, μόλις έγινε γνωστή η ελληνική αποστολή, πολλές άλλες χώρες ζήτησαν από τη χώρα μας να συνδράμει στην απομάκρυνση και των δικών τους υπηκόων. Τα αιτήματα μέχρι στιγμής αφορούν 400 άτομα και αυξάνονται διαρκώς.
Κυρίως αφορούν Κινέζους που εργάζονταν σε διάφορες επιχειρήσεις στη Λιβύη, αλλά και Βρετανούς και Κύπριους. Την είδη επιβεβαίωσε και το επίσημο κινεζικό πρακτορεία, τονίζοντας πως στις ελληνικές φρεγάτες θα επιβιβαστούν περίπου 80 Κινέζοι που είχαν εγκλωβιστεί στη Λιβύη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *