ροή ειδήσεων

«Βουλιάζει» η Ελλάδα από τουρίστες



11% περισσότερα τουρίστες επισκέφθηκαν την χώρα σε σχέση με πέρυσι...

Η ανοδική τάση των αφίξεων αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Ρεκόρ αφίξεων κατέγραψε ο Ιούνιος, αφού στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας οι τουρίστες κατέφθαναν σωρηδόν, επιβεβαιώνοντας έτσι όλα τα προγνωστικά, που ήθελαν φέτος την Ελλάδα να διανύει την καλύτερη χρονιά στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια.

Η αύξηση στις αφίξεις συνεχίζεται με την ίδια ένταση και αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού.

Οι τουρίστες που φθάνουν στην χώρα είναι εμφανώς πιο αυξημένοι τόσο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όσο και σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Μπορεί οι τιμές στους περισσότερους προορισμούς της Ελλάδας να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα -τόσο στα ξενοδοχειακά καταλύματα όσο και στους χώρους εστίασης- φαίνεται όμως πως δεν πτοούν τους ξένους, αφού τα στοιχεία κάθε άλλο παρά αυτό δείχνουν.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΣΕΤΕ, υποδέχτηκε τον Ιούνιο 2.274.888 τουρίστες, αριθμός αισθητά αυξημένος σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2013, όταν την χώρα επισκέφθηκαν συνολικά 2.023.449 τουρίστες.

Πρώτη στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι η Αθήνα παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 28%. Η πρωτεύουσα φέτος υποδέχτηκε 402.000 τουρίστες ενώ τον Ιούνιο του 2013 τα στατιστικά στοιχεία είχαν καταγράψει 314.171 τουρίστες.

Και η συμπρωτεύουσα όμως δείχνει πως είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους ξένους. Συνολικά, τον Ιούνιο, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκαν 198.521 τουρίστες, αυξημένοι κατά 11,2% σε σχέση με την περσινή χρονιά, όπου οι αφίξεις τουριστών δεν ξεπέρασαν τις 178.473.

Όσον αφορά τώρα τη νησιωτική Ελλάδα, τα πρωτεία φαίνεται πως έχει το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, η Ρόδος. Στον κρατικό αερολιμένα του νησιού έφθασαν τον περασμένο Ιούνιο 350.692 τουρίστες σημειώνοντας σημαντική άνοδο που αγγίζει το 8,4%.

Ιδιαίτερη προτίμηση φαίνεται πως δείχνουν οι ξένοι και στην γειτονική Κω. Το νησί υποδέχτηκε 10.427 περισσότερους τουρίστες από πέρυσι καταγράφοντας μία αύξηση της τάξης του 6,2%. Πιο συγκεκριμένα στο νησί προσγειώθηκαν 179.448 τουρίστες έναντι των 169.021 που είχαν καταφθάσει τον Ιούνιο του 2013.

Όσον αφορά την Κρήτη, το Ηράκλειο δείχνει να κερδίζει φέτος τις… εντυπώσεις αφού αφήνει δεύτερο στις προτιμήσεις προορισμό τα Χανιά.

Έτσι οι φετινές αφίξεις στο Ηράκλειο για τον Ιούνιο διαμορφώνονται στις 444.380 αυξημένες κατά 4,5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα την περσινή χρονιά, που δεν ξεπέρασαν τις 425.084.

Στον κρατικό αερολιμένα Χανίων προσγειώθηκαν 171.990 τουρίστες ενώ τον Ιούνιο του 2013 είχαν φτάσει στα Χανιά 151.856 τουρίστες, παρουσιάζοντας αύξηση 13.3%.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών και για τα νησιά του Ιονίου με την Κέρκυρα να τερματίζει πρώτη στην λίστα με τους πιο ελκυστικούς προορισμούς. Συνολικά στο νησί προσγειώθηκαν 191.439 τουρίστες ενώ πέρυσι υποδέχτηκε 169.194 τουρίστες.

Ανάλογη είναι η κίνηση και στη Ζάκυνθο όπου τα στατιστικά στοιχεία μιλούν για 18.688 τουρίστες περισσότερους από τον Ιούνιο του 2013. Έτσι καταγράφεται μία αύξηση της τάξης τους 19,8% και οι αφίξεις για φέτος διαμορφώνονται στις 113.299.

Μπορεί η Κεφαλονιά να χτυπήθηκε φέτος από τον Εγκέλαδο όμως αυτό δεν εμπόδισε τους ξένους να απολαύσουν το καταπράσινο τοπίο και τις παραλίες. Φέτος το νησί προσέγγισε 1083 τουρίστες περισσότερους από πέρυσι.

Όσον αφορά την ειδυλλιακή Σαντορίνη, στον κρατικό αερολιμένα του νησιού προσγειώθηκαν 52.484 τουρίστες αυξημένοι κατά 21% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Μπορεί στο νησί οι ξενοδοχειακές τιμές να έχουν πάρει την… ανηφόρα, όπως δείχνουν όμως τα στοιχεία κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις αφίξεις στο νησί.

Σε ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό εξελίσσεται όμως και η Μεσσηνία. Η τουριστική κίνηση στην περιοχή είναι εμφανώς πιο αυξημένη από πέρυσι.

Σύμφωνα, με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε ο ΣΕΤΕ στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας οι αφίξεις τουριστών ήταν αυξημένες κατά 62,4%. Συνολικά στο κρατικό αερολιμένα της περιοχής προσγειώθηκαν 17.690 τουρίστες ενώ τον Ιούνιο του 2013 δεν είχαν ξεπεράσει τους 10.895.

Μείωση όμως παρατηρείται στις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Στο νησί φέτος κατέφθασαν μόλις 23.835 τουρίστες μειωμένοι κατά 2,7% σε σχέση με με τον ίδιο μήνα την περσινή χρονιά, όπου τα στοιχεία είχαν καταγράψει 24.487 τουρίστες.

protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Πανορμιτης12/7/14 12:21

    Γι’ αυτό γίνεται κάθε προσπάθεια να τους διώξουμε, αφού φυσικά πρώτα τους κλέψουμε, 3 € το μπουκάλι το νερό, και 18 € η χοιρινή με 5 πατάτες.
    Μην ξεχνάμε 4 € η μερίδα οι ελιές, επτά στο σύνολο. Αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *