ροή ειδήσεων

Διεθνής Αμνηστία: Η Ευρώπη θέτει σε κίνδυνο ζωές και δικαιώματα

Οι μεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ θέτουν σε κίνδυνο ζωές και δικαιώματα. Με την αποφασιστικότητά τους να σφραγίσουν τα σύνορα τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της βάζουν σε κίνδυνο...


τις ζωές και τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία σε νέα έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα.
Στην εν λόγω έκθεση υπό τον τίτλο «Το ανθρώπινο κόστος της Ευρώπης Φρούριο: Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος των μεταναστών και των προσφύγων στα σύνορα της Ευρώπης» η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει «Η αποτελεσματικότητα των μέτρων της ΕΕ για να ανακοπεί η ροή των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων είναι στην καλύτερη περίπτωση, αμφισβητήσιμη.
Στο μεταξύ, όπως γράφει το news.in.gr, το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και δυστυχία είναι ανυπολόγιστο και πληρώνεται από μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου» δήλωσε ο Τζον Ντελχίζεν, διευθυντής του Προγράμματος Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο έλεγχος των συνόρων
Η ΕΕ χρηματοδοτεί τη μεταναστευτική της πολιτική με δισεκατομμύρια ευρώ. Εκατομμύρια ευρώ δαπανώνται κάθε χρόνο από τα κράτη-μέλη σε φράχτες, εξελιγμένα συστήματα επιτήρησης και περιπολίες των συνόρων τους.

Η ευθύνη για τους θανάτους εκείνων που προσπαθούν να φτάσουν στην ΕΕ είναι συλλογική
«Οι χώρες της ΕΕ ουσιαστικά πληρώνουν τις γειτονικές χώρες να αστυνομεύουν τα σύνορά τους, για αυτούς. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές απ 'αυτές τις χώρες είναι συχνά ανίκανες να εγγυηθούν για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν παγιδευτεί εκεί. Πολλοί καταλήγουν άποροι, σε εκμετάλλευση, παρενοχλούνται και δεν έχουν πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου» αναφέρει η έκθεση.
«Τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα προς εκείνους που επιδιώκουν να εισέλθουν στο έδαφός τους, με την ανάθεση του ελέγχου της μετανάστευσης τους σε τρίτες χώρες. Τέτοιου είδους συνεργασία πρέπει να σταματήσει» τονίζει η Διεθνής Αμνηστία.

Παράνομες «απωθήσεις»
«Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υπάρχουν περισσότεροι εκτοπισμένοι άνθρωποι σήμερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση ήταν να συμβάλει σε αυτή» τονίζει η οργάνωση.

Ζωές που χάνονται στη θάλασσα
«Η ευθύνη για τους θανάτους εκείνων που προσπαθούν να φτάσουν στην ΕΕ είναι συλλογική. Περισσότερα κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν και πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ιταλίας, ώστε να σταματήσουν οι άνθρωποι να πνίγονται στη θάλασσα, με την ενίσχυση των προσπαθειών έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο και το Αιγαίο» δήλωσε ο Τζον Ντελχίζεν.
«Οι ανθρώπινες τραγωδίες που εκτυλίσσονται καθημερινά στα σύνορα της Ευρώπης δεν είναι ούτε αναπόφευκτες, ούτε πέραν του ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολλές συμβαίνουν εξαιτίας των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει, επιτέλους, να αρχίσουν να βάζουν τους ανθρώπους πάνω από τα σύνορα».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/7/14 12:46

    Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της πολεμικής τακτικής των ΗΠΑ που εξαιτίας της ξεσπιτώνονται εκατομμύρια άνθρωποι για να βρουν καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον. Αν δεν σταματήσουμε τις επεκτατικές πολιτικές μην περιμένετε να σταματήσουν οι μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/7/14 12:48

    Η Διεθνής απμνηστία καλά θα κάνει να αναλύσει τις αιτίες και να αποδώσει ευθύνες στα κράτη που ευθύνονται για την μετανάστευση τόων ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *