ροή ειδήσεων

Θρίλερ με αγνοούμενους στο Αιγαίο



Σε μία ανείπωτη τραγωδία εξελίσσεται το ναυάγιο που σημειώθηκε...
το μεσημέρι της Παρασκευής 11 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σάμου στην περιοχή Καρλόβασι.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και αναμένεται η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.



Από το ναυάγιο διασώθηκαν 15 άτομα από τα οποία τα εννέα μεταφέρθηκαν στη Χίο και τα υπόλοιπα έξι στη Σάμο ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται στους 20.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος δεν ήταν απλά μια πλαστική βάρκα, αλλά (σύμφωνα με τους ναυαγούς), ένα γιότ στο οποίο επέβαιναν 40 περίπου άνθρωποι.

Από την αρχή της πορείας τους ανάμεσα στα φουρτουνιασμένα κύματα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα στην πλοήγηση του σκάφους λόγω και του καιρού αλλά και της υπερφόρτωσης και κάποια στιγμή οι δύο δουλέμποροι αποφάσισαν να κατεβάσουν μια μικρή βάρκα στη θάλασσα και να εγκαταλείψουν το σκάφος με τους μετανάστες.

Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται από δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος από την Χίο και την Σάμο.

Την ίδια στιγμή «τη βαθιά του θλίψη για τον χαμό ανθρωπίνων ζωών, στο νέο περιστατικό διάσωσης μεταναστών από τη θάλασσα ανοικτά της Σάμου», εξέφρασε υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Σύμη που περιοδεύει.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Σε επιχείρηση διάσωσης δεκατριών (13) παράνομων μεταναστών και ανάσυρσης δύο (02) σορών προέβη μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της ν.Σάμου.

Ειδικότερα, ιστιοφόρο σκάφος το οποίο έπλεε στην περιοχή, εντόπισε και περισυνέλεξε δύο (02) μετανάστες, έντεκα (11) ν.μ. βορειοδυτικά της νήσου Σάμου και ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Άμεσα, κατόπιν σχετικών εντολών του ΕΚΣΕΔ, έσπευσαν στην περιοχή τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., κινητοποιήθηκαν ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δεσμεύτηκαν και πέντε (05) παραπλέοντα σκάφη.

Από τους δεκατρείς (13) διασωθέντες, επτά (07) μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, ενώ οι υπόλοιποι έξι (06) μεταφέρθηκαν με πλωτό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Καρλοβασίου ν.Σάμου.

Από τη θάλασσα ανεσύρθησαν, μέχρι στιγμής, δύο (02) σοροί μεταναστών ( 01 ανδρας, 01 γυναίκα) οι οποίες μεταφέρθηκαν με πλωτό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Καρλοβασίου ν.Σάμου.

Ένας (01) εκ των διασωθέντων μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για παροχή ιατρικής περίθαλψης, ενώ ένας (01) ανήλικος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, από όπου αναμένεται η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με MRCC (ANKARA) - Maritime Rescue Coordination Center -, δύο (02) μετανάστες περισυνελέγησαν από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής περίπου έξι (06) ν.μ. βορειότερα της περιοχής του συμβάντος στα διεθνή ύδατα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε τουρκικό λιμένα για να διακομιστούν σε νοσοκομείο.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των διασωθέντων, το σκάφος (α.λ.σ.) που τους μετέφερε βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσων Σάμου και Ικαρίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για εντοπισμό άλλων αγνοουμένων από πλωτά και εναέρια μέσα του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., του Π.Ν. και της Π.Α., καθώς και από παραπλέοντα πλοία που έχουν δεσμευτεί από το ΕΚΣΕΔ για συνδρομή στην επιχείρηση διάσωσης.

Κατόπιν εντολής του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναυάρχου Λ.Σ Αθανάσιου ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, μετέβη στη Σάμο ο Επιθεωρητής Βορείου και Νοτίου Αιγαίου Υποναύαρχος Λ.Σ. Ι. ΣΕΡΓΗΣ, για την συνδρομή και τον συντονισμό των ενεργειών των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του περιστατικού.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διενεργείται προανάκριση.
Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

















zougla.gr
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *