ροή ειδήσεων

Αν είσαι μπαμπάς, πρέπει να το δεις!

Συχνά εσείς οι μπαμπάδες έρχεστε σε δεύτερη μοίρα όσον αφορά το μεγάλωμα του παιδιού.... Οι μανούλες και ειδικά οι νέες μανούλες, θέλουν να τα κάνουν όλα μόνες τους, πιστεύοντας πως ένας μπαμπάς δεν μπορεί να τα καταφέρει το ίδιο καλά.
Αυτό όμως είναι λάθος. Εξίσου ένας μπαμπάς μπορεί να κάνει πολύ καλά κάποια πράγματα. Πράγματα που είναι αναγκαία καθώς και εκείνος όσο και η μαμά θέλει να δεθεί με το παιδί του.
Ορίστε 7 πράγματα που μπορείς να κάνεις σας μπαμπάς.1) Αναλάβετε το τάισμα του μωρού. Εάν θηλάζει η μαμά, ζητήστε της να βγάλει λίγο γάλα με το θήλαστρο ώστε να του δίνετε και εσείς με το μπουκάλι.
2)Ζητήστε απο την σύντροφό σας να βάζετε το παιδί εναλλάξ για ύπνο. Τραγουδήστε στο μωρό σας ένα νανούρισμα καθώς θα το βάζετε για τον μεσημεριανό ή τον βραδινό ύπνο.
3) Κάντε το μπάνιο μόνος σας. Αν δεν γνωρίζετε την πρώτη φορά πως να το κρατήσετε, ζητήστε απο τη σύζυγό σας να σας δείξει, έως ότου αποκτήσετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Εξάλλου δεν είναι δύσκολο όπως η μαμά έτσι και εσείς τώρα μαθαίνετε.
4) Ασχοληθείτε με το παιχνίδι μαζί του. Η ευτυχισμένη έκφραση του παιδιού σας θα σας ανταμείψει.
5) Αναλάβετε το ντύσιμό του και το άλλαγμα πάνας όταν βρίσκεστε σπίτι. Έτσι το μωρό σας θα δεθεί και μαζί σας.
6) Καθώς μεγαλώνει μάθετέ του πράγματα όπως, πως να πλένει τα δόντια του. Έτσι πρωί πριν πάει σχολείο και βράδυ πριν κοιμηθεί θα κάνετε κάτι μαζί.
7) Διαβάστε εσείς τα παραμύθια. Οι μπαμπάδες είστε καλύτεροι απο τις μανούλες σε αυτό καθώς μπορείτε να κάνετε αστείες εναλλαγές με την φωνή σας, και το παιδί σας να το διασκεδάσει περισσότερο.
Πηγή: .mothersblog.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *