επικαιρότητα

Αυτό κι αν είναι... ανέκδοτο: Νεοναζί ευρωβουλευτής μέλος επιτροπής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Ούντο Βόιγκντ, ο πρώτος εκλεγμένος Γερμανός νεοναζιστής που πέρασε το κατώφλι του Ευρωκοινοβουλίου, είναι πλέον μέλος της Επιτροπής Αστικών Ελευθεριών...

Μάλιστα, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το γεγονός ότι ένας πολιτικός που έχει ως ίνδαλμά του τον Αδόλφο Χίτλερ, θα έχει λόγο σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Βόιγκντ παραμένει ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καθώς το κόμμα του, «NPD» δεν έκανε συμμαχία με άλλο κόμμα στο ευρωκοινοβούλιο, μιας και ακόμα και το ακροδεξιό κόμμα της Ουγγαρίας «Jobbiκ» έκλεισε ερμητικά την πόρτα στο ενδεχόμενο συνεργασίας τους.
Το κόμμα NPD κατάφερε στις ευρωεκλογές να συγκεντρώσει μόλις το 1% των ψήφων, δηλαδή περίπου 300 χιλιάδες ψήφους, όμως, χάρη στην απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου που κατάργησε το ελάχιστο ποσοστό για την εκλογή ευρωβουλευτών, ο Γερμανός νεοναζιστής διασφάλισε μία έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Ούντο Βόιγκτ (το όνομα "Udo" σημαίνει ο "Κυρίαρχος του Σύμπαντος") ηγείται του νεοναζιστικού γερμανικού κόμματος από το 1996 και είναι μέλος του από την ηλικία των 16 ετών, όταν και παρακολούθησε για πρώτη φορά μια συγκέντρωση του NPD, που μάλιστα είχε καταλήξει σε άγριο ξυλοδαρμό μεταξύ των μελών του.

Το 2004,ο Βόιγκντ είχε καταδικαστεί από γερμανικό δικαστήριο, επειδή είχε αποκαλέσει τον Χίτλερ, έναν «μεγάλο άνδρα του γερμανικού κράτους».
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές, όπως ο Βόιγκντ, κατανέμονται σε διάφορες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου.
H Επιτροπή Αστικών Ελευθεριών, στην οποία έλαβε μία έδρα ο Γερμανός νεοναζιστής, είναι υπεύθυνη για την προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μέτρων για την καταπολέμηση των διακρίσεων.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Ψηφοφορία Δήμου

Δείτε επίσης

Ψηφοφορία Περιφέρειας