ροή ειδήσεων

Δεν είναι spam – είναι το email της εφορίας



Αν δείτε μήνυμα από τον «E1-no.reply@gsis.gr» μην φοβηθείτε για ιό...

Το υπουργείο Οικονομικών άρχισε να στέλνει μαζικά τα ηλεκτρονικά μηνύματα για να ενημερώσει δύο εκατομμύρια φορολογούμενους ότι πρέπει να μπουν στο Taxis να τυπώσουν το εκκαθαριστικό και να πάνε να πληρώσουν. Αυτά τα δύο εκατομμύρια θα είναι η πρώτη φουρνιά των αποδεκτών καθώς είναι και οι πρώτοι που πρέπει να πληρώσουν. Αυτό συμβαίνει διότι χρωστούν στην εφορία πάνω από 300 ευρώ οπότε πρέπει να καταβάλουν μέχρι το τέλος Ιουλίου την πρώτη δόση.

Θα ακολουθήσει δεύτερη ομάδα: Οι περίπου 600.000 φορολογούμενοι οι οποίοι χρωστούν λιγότερα από 300 ευρώ και θα πρέπει να πληρώσουν όλο το ποσό μαζεμένο μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Η μεγάλη αποστολή θα γίνει φυσικά με τον ΕΝΦΙΑ καθώς αυτοί που θα πρέπει να πληρώσουν ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια. Η αποστολή των ειδοποιητηρίων θα γίνει μέσα στον Αύγουστο καθώς ο φόρος θα βεβαιωθεί –τουλάχιστον αυτός είναι ο σχεδιασμός μέχρι τις 31 Ιουλίου κάτι που σημαίνει ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να βεβαιωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου.

Το περιεχόμενο του e-mail

Ο αποστολέας είναι ο «Ε1-no.reply@gsis.gr». Το θέμα του μηνύματος; «Ενημέρωση εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014». Στο πάνω δεξί μέρος θα δείτε τα στοιχεία τουTaxis:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Θεσσαλονίκης & Χανδρή 1
Μοσχάτο

Ακολουθεί το όνομα του αποδέκτη και το username.To περιεχόμενο του μηνύματος, εξαιρετικά …λιτό:

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εκκαθάριση της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικ. έτους 2014, εκδόθηκε Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από το Taxisnet».

Για λόγους ασφαλείας, έχει ενσωματωθεί και η ακόλουθη σημείωση: «Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *