επικαιρότητα

Το top-100 των ελληνικών ξενοδοχείων για τους Ρώσους - 2 της Ρόδου στην 10άδα


- Ποιες περιοχές και κατηγορίες προτιμούν...
- Βάσει έρευνας του ATOR και του sletat.ru
Με ή χωρίς προβλήματα, η ρωσική αγορά παραμένει μία σημαντική πηγή προέλευσης τουρισμού για τη χώρα μας. Και μπορεί αυτό το διάστημα να παρακολουθούμε στενά και μα κάποια ανησυχία τις εξελίξεις, αλλά ας δούμε και ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Τα εκατό πιο δημοφιλή ξενοδοχεία της Ελλάδας.
.αναδεικνύονται μέσα από μία μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε από τον Σύνδεσμο Tour Operators Ρωσία και το σύστημα αναζήτησης και κρατήσεων sletat.ru (που διατηρεί βάση δεδομένων απο 20.000 τουριστικά γραφεία και έχει 60.000 επισκέπτες ημερησίως από 91 πόλεις και περιοχές της Ρωσίας) και η οποία βασίζεται στον συνδυασμό των αναζητήσεων, των αιτημάτων για πληροφόρηση και τις κρατήσεις από τους χρήστες του site, κοινό και τουριστικά γραφεία.
Η έρευνα έγινε και για τους πέντε μεγαλύτερους προορισμούς των Ρώσων - Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Κύπρο - για το διάστημα από 1η Νοεμβρίου 2013 μέχρι και 9 Ιουλίου 2014 και για αφίξεις-κρατήσεις από 1η Απριλίου έως και 31 Οκτωβρίου.
Η έρευνα δείχνει τις προτιμήσεις σε ξενοδοχεία, κατηγορίες αυτών και περιοχές όπου βρίσκονται.
Για την Ελλάδα, προκύπτει ότι οι περισσότεροι Ρώσοι προτιμούν ή ενδιαφέρονται για την Κρήτη σε ποσοστό άνω του 40%, με δεύτερη επιλογή τη Χαλκιδική με 9,3% και τη Ρόδο με 9,1%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η Κέρκυρα (5,3%) και η Ζάκυνθος (4,4%). Τη δεκάδα συμπληρώνουν, η Κως, Σαντορίνη, Αθήνα, Δ, Πελοπόννησος καιΚεφαλονιά.
Οι περισσότεροι, σε ποσοστό 48% προτιμούν ή ενδιαφέρονται για ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και το 42%, για ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Σε μονάδες τριών αστέρων αντιστοιχεί ποσοστό 9,6%.
Τα δέκα ξενοδοχεία που εμφανίζονται ως τα πιο δημοφιλή στην έρευνα είναι:


  1. Aldemar Cretan Village,
  2. Aldemar Knossos Royal,
  3. Aquila Rethymna Beach,
  4. Aldemar Paradise Mare,
  5. Grecotel Creta Palace,
  6. Grecotel Meli Palace,
  7. Aldemar Royal Mare,
  8. Heronissos Hotel,
  9. Lindos Princess Beach,
  10. Grecotel The White Palace El Greco.
(κάντε click για μεγέθυνση)

Στην Τουρκία, είναι εντυπωσιακό το ποσοστό των Ρώσων που επιλέγουν ή ενδιαφέρονται για ξενοδοχεία πέντε αστέρων, καθώς φθάνει το 80%, ενώ στην Ισπανία, το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 14,3%, στην Ιταλία 21,9% και στην Κύπρο 27,6%. Σε Τουρκία και Ελλάδα, δηλαδή, τα πεντάστερα ξενοδοχεία είναι η πρώτη κατηγορία προτίμησης και με αρκετά υψηλά ποσοστά.
Στους άλλους προορισμούς προτιμώνται τα ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων. Στην σε ποσοστά 45,7% και 36,8% αντίστοιχα,, στην Ιταλία 41,5% και 30,8% και στην Κύπρο 36% συγκεντρώνουν τα τεσσάρων αστέρων και 34,8%. τα τριών αστέρων.
Δημοφιλέστερες περιοχές στην Τουρκία είναι οι Kemer, Alanya, Side, Belek και Antalya.
Στην Ισπανία, Τενερίφη, Costa Dorada, Μαγιόρκα, Costa Brava και Βαρκελώνη.
Στην Ιταλία, Emilia Romagna, Σικελία, Νάπολη και Βενετία.
Στην Κύπρο, Αγία Νάπα, Πρωταράς, Λεμεσσός, Πάφος και Λάρνακα.

http://tourismlobby.blogspot.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: όσα κουπονια σουπερ μαρκετ και να παρει κανεις, το εκτρωμα του μανδρακιου με τους λουκουμαδες δεν είναι χριστουγεννιάτικο χωριό

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά