ροή ειδήσεων

Κίνδυνος να χαθούν 150.000 ρώσοι τουρίστες

Κίνδυνο να χαθούν 150.000 ρώσοι τουρίστεςπου επρόκειτο να επισκεφθούν τη χώρα μας, λόγω της πτώχευσης ενός από τα μεγαλύτερα ρωσικά ... τουριστικά πρακτορεία, του Labirint, διαβλέπει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης που μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΪ, ενώ μόνο στη Ρόδο τα χρέη είναι τρία εκ. ευρώ.

Η δυσμενής εξέλιξη έρχεται να ανατρέψει τους υπολογισμούς των παραγόντων του τουρισμού στην Ελλάδα που ανέμεναν αύξηση της τουριστικής κίνησης στα 19 εκατ. από 17,8 πέρυσι, με τη συνολική ζημιά λόγω της ρωσοουκρανικής κρίσης και του εμπάργκο στη Ρωσία να εκτιμάται στα 300 εκατ. ευρώ.


Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση "απεγκλωβισμού" των περίπου 8.000 ρώσων τουριστών που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι η κατάσταση ομαλοποιείται σταδιακά, με τα έξοδα για το υπόλοιπο της διαμονής τους στα ξενοδοχεία και την αναχώρησή τους να καλύπτονται εν μέρει από τα ξενοδοχεία, εν μέρει από τις αεροπορικές εταιρείες και εν μέρει από τα τοπικά τουριστικά γραφεία.


Η Aegean Airlines, ανακοίνωσε επίσης ότι θα καλύψει με δικά της έσοδα την επιστροφή των ρώσων ταξιδιωτών που ήρθαν στην Ελλάδα με τις πτήσεις της.

Από κοντά παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της πτώχευσης του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint, το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΤ, που τονίζει πως υπάρχει στενή συνεργασία από κοινού με το Υπουργείο Εξωτερικών και τις ρωσικές αρχές.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει το υπουργείο, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατήομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού και υπογραμμίζει ότι "η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της".

Σημειώνεται πως το Labirint ήταν το πέμπτο μεγαλύτερο τουριστικό πρακτορείο στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το capital.gr, πρόκειται για το τρίτο κανόνι στη ρωσική αγορά σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Μόλις την πρηγούμενη Τρίτη προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας ο ρωσικός tour operator Windrose World, υπό την επωνυμία του οποίου λειτουργούσαν πάνω από 200 ταξιδιωτικά γραφεία σε όλη τη Ρωσία.

Στις 16 Ιουλίου είχε κηρύξει πτώχευση και ένας από τους παλαιότερους ρωσικούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς, ο Neva.

Στις 30 Ιουλίου επίσης η Expo-Tour της Αγίας Πετρούπολης παραδέχτηκε αντίστοιχα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στα ξενοδοχεία Ρόδου και της Κω, οι οφειλές προσεγγίζουν τα 3 εκατ. ευρώ. Οι απώλειες σε εισερχόμενο τουρισμό αγγίζουν από την άλλη τις 200.000.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής στη Ρόδο βρίσκονται περίπου 5.000 τουρίστες του συγκεκριμένου πρακτορείου.

Παράγοντες της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με την αρμόδιους του υπουργείου, ενώ ήδη στο αεροδρόμιο της Ρόδου, προκλήθηκαν μικροεπεισόδια με εγκλωβισμένους τουρίστες του πρακτορείου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/8/14 17:23

    Σύμπτωση που μετά την κρίση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις στην Ρωσία από την ΕΕ άρχισαν να "πτωχεύουν" τα Ρωσικά τουριστικά γραφεία??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/8/14 01:53

    σοβαρα? ε αντε στο διαολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *