ροή ειδήσεων

51ο ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΡΑΛΙ - Δαμάζοντας τα κύματα του Αιγαίου

Ενας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες των τελευταίων ετών ήταν το 51ο ΡάλιΑιγαίου, το οποίο ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο...

Το Bullet-Skuld σκίζει τα κύματα στο 51ο Ράλι Αιγαίου. «Είναι ο κορυφαίος αγώνας ανοιχτής θαλάσσης στην Ελλάδα και αναδεικνύει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο», λέει ο Δ. Δεληγιάννης

Στο φετινό ράλι, που διήρκεσε εννέα μέρες, τα πληρώματα ξεκίνησαν από το Φάληρο και πέρασαν από τη Μήλο, την Αστυπάλαια και την Ιο πριν τερματίσουν στο Λαύριο, κάνοντας μια διαδρομή 270 ναυτικών μιλίων.

Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο από την πρώτη μέχρι την τελευταία ιστιοδρομία και οι νικητές των δύο κατηγοριών κρίθηκαν την τελευταία στιγμή.

Νικητής στην κατηγορία ORCI ήταν το Bullet-Skuld, το οποίο είχε στο τιμόνι τον ολυμπιονίκη του Λος Αντζελες στην κατηγορία σόλινγκ Δημήτρη Δεληγιάννη. Ηταν η πέμπτη φορά στις τελευταίες έξι διοργανώσεις που ο Δημήτρης Δεληγιάννης κέρδισε το Ράλι Αιγαίου, ενώ άλλη μια φορά είχε τερματίσει δεύτερος. Πρόκειται για ακόμα μια διάκριση του ιστιοπλόου που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ και της Βαρκελώνης και κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία σόλινγκ που έγινε το 1993 στην Ελλάδα. Στην κατηγορία IRC κέρδισε η Αλίκη Κούρκουλου με το «Απήδαυλος Ναυς-Αιγαίον Ασφαλιστική».

Μιλώντας στο «Εθνος», ο κ. Δεληγιάννης τονίζει ότι το Ράλι Αιγαίου είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση που διαφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό.


Ο Δήμητρης Δεληγιάννης παραλαμβάνει το πρώτο βραβείο για τη νίκη του Bullet-Skuld. Ηταν η πέμπτη φορά στις τελευταίες έξι διοργανώσεις που ο Δημήτρης Δεληγιάννης κέρδισε το Ράλι Αιγαίου

«Είναι ο κορυφαίος αγώνας ανοιχτής θαλάσσης στην Ελλάδα και αναδεικνύει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο και ειδικά στους ανθρώπους που αγαπούν το γιότινγκ. Κάθε χρόνο το ράλι περνά από διαφορετικά νησιά και έτσι καλύπτεται ολόκληρο το Αιγαίο. Οσοι ιστιοπλόοι από το εξωτερικό έχουν λάβει μέρος το έχουν αγαπήσει και το παρακολουθούν ακόμα κι αν δεν συμμετέχουν σε αυτό».

Λόγω της ιστορίας της, η Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστιοπλοΐα, η οποία όπως λέει ο κ. Δεληγιάννης προσελκύει σήμερα περισσότερους νέους ανθρώπους. «Ο Ελληνας είναι ένα με τη θάλασσα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν τις επιτυχίες που είχαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε άλλα αθλήματα, οι μόνες διακρίσεις μας ήταν στην ιστιοπλοΐα και στην πάλη. Χαίρομαι πραγματικά που βλέπω περισσότερους νέους να ασχολούνται με αυτήν».

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, ο κ. Δεληγιάννης τονίζει ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει στο Ράλι Αιγαίου για όσα χρόνια παραμένει ανταγωνιστικός. «Οι πέντε νίκες μέσα σε έξι χρόνια είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο για κάθε διοργάνωση. Θα σταματήσω όταν δεν θα μπορώ να ακολουθήσω τους νεότερους. Σήμερα, υπάρχουν νεότεροι ιστιοπλόοι που, σε αθλητικό επίπεδο, είναι καλύτεροι από εμένα, αλλά προς το παρόν αυτό το αντισταθμίζω με την εμπειρία μου. Οταν δεν θα μπορώ να το κάνω θα αποσυρθώ. Ούτως ή άλλως στην ομάδα θα υπάρχει αντικαταστάτης και θα είναι ο δεύτερος συγκυβερνήτης, ο Σίμος Καμπουρίδης» καταλήγει.

Στέλιος Βογιατζάκης

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *