ροή ειδήσεων

Αποκλειστικό : Τα 57 εκατομύρια ευρώ αγγίζει η μαύρη ”τρύπα” που άφησε πίσω του ο υπόδικος διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΟΔΟΥ 2008

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ”ΤΡΥΠΑΣ” ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ !!! ...

Στίς 20 Οκτωβρίου 2008 συνελήφθη ο διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου Αθανάσιος Τζουβάρας του Λάμπρου για υπεξαίρεση 6 εκατομυρίων ευρώ. Το θέμα έλαβε πανελλήνια διάσταση.

Ηδη απο τις 17 Αυγούστου 2008 κλιμάκιο επιθεωρητών της Αγροτικής Τράπεζας είχε μεταβεί στη Κάρπαθο μετά απο καταγγελία θύματος και είχε ξεκινήσει έλεγχο στο τραπεζικό κατάστημα.

Τελικά η Αγροτική Τράπεζα παρά τον έλεγχο που διενήργησε για 3 χρόνια μήνυσε τον διευθυντή για παράνομες πράξεις Repos που ο ίδιος ομολόγησε για ποσό 5.900.000 ευρώ.

Τι βρήκαν οι επιθεωρητές της ΑΤΕ στον έλεγχο που διενήργησαν για 3 ολόκληρα χρόνια και δεν ποτέ δεν έφτασε στα στη δικαιοσύνη ?

Το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου είχε χαρτοφυλάκιο 80 εκατομυρίων ευρώ. Οταν πουλήθηκε η ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς το χαρτοφυλάκιο που μεταβιβάστηκε στην τελευταία ήταν μόνο 23 εκατομύρια ευρώ !!!

Το προβληματικό χαρτοφυλάκιο του καταστήματος της ΑΤΕ στη Κάρπαθο που παρέμεινε στην ”κακή” ΑΤΕ και έχει σήμερα η Αγροτική Τράπεζα Υπό Εκκαθάριση αγγίζει τα 57 εκατομύρια ευρώ και προέρχεται απο ”δάνεια” που ”χορηγούσε” ο υπόδικος σήμερα διευθυντής της ΑΤΕ Καρπάθου.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι επιθεωρητές της Αγροτικής Τράπεζας που ξεκίνησαν τον έλεγχο στο κατάστημα της Καρπάθου στις 17 Αυγούστου 2008, ποτέ δεν βρήκαν στο κατάστημα τα βιβλία πρωτοκόλλου που υποχρεούτο να τηρεί το κατάστημα και σε αυτά εγγράφονταν και λάμβαναν αριθμό πρωτοκόλλου συμβάσεις δανείων, αιτήσεις εγγραφής υποθηκών, εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία και το καθημερινό κλείσιμο ταμείου του τραπεζικού καταστήματος. Ολα είχαν χαθεί.

Επιπλέον σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τμήμα του αποθηκευτικού χώρου που τηρείτο το αρχείο είχε περιέργως πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί σημαντικό τμήμα του αρχείου της τράπεζας.

Γιατί η Αγροτική Τράπεζα δεν κατήγγειλε στον Εισαγγελέα Ρόδου ποτέ τον υπόδικο σήμερα διευθυντή της ΑΤΕ Καρπάθου για την εξαφάνιση των βιβλίων πρωτοκόλλου και την καταστροφή τμήματος του αρχείου.



Η σύλληψη και μεταφορά του δ/ντή ΑΤΕ στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου στις 20 Οκτ 2008

Πως κατάφεραν και έκαναν έλεγχο οι επιθεωρητές της Αγροτικής Τράπεζας στο κατάστημα αφού είχαν εξαφανιστεί τα Βιβλία Πρωτοκόλλου και τμήμα του αρχείου είχε καταστραφεί ?

Μήπως για το λόγο αυτό αρκέστηκαν να καταλογίσουν στον διευθυντή της ΑΤΕ Καρπάθου μόνο όσα ο ίδιος παραδέχθηκε, τα οποία αντιστοιχούν μόνο στο 10% της συνολικής ”τρύπας” στο χαρτοφυλάκιο του καταστήματος ?

Ποιός προστάτευσε τον υπόδικο σήμερα διευθυντή, ο οποίος ανέλαβε όλη την ευθύνη επάνω του και δεν κατηγορήθηκε κανένα άλλο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας και απο το κατάστημα της ΑΤΕ Καρπάθου αλλά και απο τις κεντρικές υπηρεσίες, παρά το ότι η παραβατική συμπεριφορά του διευθυντή στο κατάστημα άγγιζε τα 15 χρόνια ?

Πως είναι δυνατόν ο επιθεωρητής Γ. ΜΠ που διενήργησε τον τακτικό έλεγχο 4 μήνες νωρίτερα τα βρήκε όλα εντάξει?

Μήπως είναι ώρα, τώρσ ο Εισαγγελέας Ρόδου να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους, να ελέγξει τα Πόθεν Εσχες τους, να κατάσχει το αρχείο της ΑΤΕ Καρπάθου, να ελέγξει τα πορίσματα των επιθεωρητών αλλά και της BlackRock, να καλέσει τις διοικήσεις να εξηγήσουν πως είναι δυνατόν να έκλεβε μόνος του και επι 15 συνεχόμενα έτη και στη συνέχεια να απαγγείλει κατηγορίες σε όσους προσπάθησαν να θάψουν αυτό το τεράστιο σκάνδαλο ?

http://24hathenspress.wordpress.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *