ροή ειδήσεων

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ρόδου: Τα αφεντικά μας παρακολουθούν με κάμερες!

Είναι και απλήρωτοι...

Aπολύσεις μέσω κάμερας καταγγέλλουν οι υπάλληλοι και προχωρούν σε απεργίες στην αιχμή της τουριστικής περιόδου
Ασυδοσία εργοδοτών καταγγέλλουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο και απεργούν στην αιχμή της σεζόν. Με κάμερες παρακολουθούν ξενοδόχοι τους εργαζόμενους και στη συνέχεια τους απολύουν αν κρίνουν ότι η απόδοσή τους στην εργασία δεν είναι ικανοποιητική.

Τις μεθόδους του «μεγάλου αδελφού» χρησιμοποιεί ακόμα και το προεδρείο της ένωσης ξενοδόχων του νησιού που θα έπρεπε να πρωτοστατεί στην τήρηση των νόμων.

Οι κάμερες, όπως καταγγέλλει το "Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου" δεν στοχεύουν κρίσιμους χώρους ασφαλείας των ξενοδοχείων (ταμεία, είσοδος κλπ.), αλλά τους χώρους εργασίας, όπως τις κουζίνες και τα εστιατόρια, παρακολουθώντας την επίδοση των εργαζομένων.

Επιπλέον, οι μεγάλες τουριστικές μονάδες που λειτουργούν στη Ρόδο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, την ώρα που το νησί βουλιάζει από τον τουρισμό, οφείλουν μισθούς από την αρχή της τουριστικής σεζόν.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο, οι 12000 από τους 17.000 εργαζόμενους στον τουρισμό έχουν να πληρωθούν 1-3 μήνες, αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δεν εφαρμόζουν την Τοπική Κλαδική Σύμβαση ενώ σε πολλούς οφείλουν μισθούς και από πέρυσι.

Το σωματείο εξήγγελλε απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 08/08/2014 στο ζενίθ της τουριστικής κίνησης ζητώντας να σταματήσει η ασύδοτη δράση των εργοδοτών.

Οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ στους τουριστικούς προορισμούς σε πανελλαδική εμβέλεια έδειξαν ότι στην κορυφαία θέση της εργασιακής ζούγκλας βρίσκεται η Μύκονος και η Σαντορίνη ενώ κατά πόδας ακολουθούν η Εύβοια, η Αχαΐα, η Ήπειρος και η Θεσσαλονίκη.

Από κοντά και ο τουριστικός προορισμός της Ιεράπετρας όπου κανένας Ξενοδόχος δεν εφαρμόζει πλέον την τοπική κλαδική Λασιθίου είτε την Εθνική κλαδική σύμβαση, την ώρα που η Νότια Ελλάδα βουλιάζει από τον τουρισμό.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *