ροή ειδήσεων

Ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού για ενίσχυση του τουρισμού στην Πάτμο

Το Υπουργείο Τουρισμού προγραμματίζει στην Πάτμο 'ταξίδια εξοικείωσης' για δημοσιογράφους... και ταξιδιωτικούς πράκτορες και τη διοργάνωση έκθεσης στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχουν από κοινού η Μονή Πάτμου και η UNESCO.

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους παράγοντες της τοπικής κοινωνίας πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευη, 22 Αυγούστου, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης οι οποίοι επισκέφθηκαν το νησί της Πάτμου.

Η κα Κεφαλογιάννη μετέβη στο νησί με στόχο να εξετάσει από κοινού με τους τοπικούς φορείς τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης του τουρισμού λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Πάτμου. Η υπουργός επισήμανε ότι η μοναδικότητα του νησιού και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία που του δίνει η θρησκευτική παράδοση αποτελεί σημαντικό στοιχείο που μπορεί να αναδειχθεί περαιτέρω. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε στους παρευρισκόμενους ότι έχουν την στήριξη της Πολιτείας, αλλά ταυτόχρονα επισήμανε ότι χρειάζεται και η κινητοποίηση των τοπικών φορέων και της κοινωνίας.

Επίσης η υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό υψηλού επίπεδου, την προσέλκυση αντίστοιχων επισκεπτών, καθώς και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι το υπουργείο έχει καταρτίσει σχετικό σχέδιο που θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι το υπουργείο προγραμματίζει στην Πάτμο “ταξίδια εξοικείωσης” για δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες και τη διοργάνωση έκθεσης στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχουν από κοινού η Μονή Πάτμου και η UNESCO.



Αναφερόμενη στον θαλάσσιο τουρισμό η κα Κεφαλογιάννη έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των σχετικών υποδομών (όπως μαρίνες με τη συνδρομή του Λιμενικού Ταμείου), προκειμένου να ενισχυθεί το γιώτινγκ και η κρουαζιέρα. Σε αυτό πλαίσιο η υπουργός αναφέρθηκε και στην ένταξη της Πάτμου στο πιλοτικό πρόγραμμα για την έκδοση visa.

Παράλληλα επισήμανε πώς με το νέο τουριστικό νόμο θα χρειάζονται μόλις 4 έγγραφα για να αποκτηθεί από τους ξενοδόχους σε διάστημα 50 ημερών το “Σήμα λειτουργίας”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επισήμανε ότι συνεχίζεται η άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού. Όπως τόνισε ο υπουργός μετά τη συζήτηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νησιού, στην περίπτωση της Πάτμου, υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω προώθηση του θαλασσίου τουρισμού, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο, για την προσέλκυση τουρισμού υψηλού επιπέδου και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε επίσης ότι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη αποτελεί η επίλυση των σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει το νησί και επικεντρώθηκε σε δύο εξ αυτών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας και στα οποία το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει προωθήσει άμεσες λύσεις: η βελτίωση της συγκοινωνίας και η επίλυση του προβλήματος λειψυδρίας.

Σε ό,τι αφορά στη συγκοινωνία, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι βρίσκει ικανοποίηση το πάγιο αίτημα των πολιτών της Πάτμου για τη σύνδεση του νησιού με το Πυθαγόρειο της Σάμου και τα λιμάνια της Κω και της Καλύμνου, ώστε από το 2015 να υπάρχει συχνή σύνδεση με τα εγγύτερα αεροδρόμια στο νησί. Τόνισε μάλιστα ότι ο διαγωνισμός για την κάλυψη αυτής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης διενεργείται πολύ νωρίς, στις 25/8/2014 (σήμερα), προκειμένου η δυνατότητα αυτή να μπορεί να προβληθεί στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση για τον τουρισμό της Πάτμου.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος λειψυδρίας ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η Πάτμος έχει εφοδιαστεί με δύο μονάδες αφαλάτωσης, που έχουν μεταφερθεί στο νησί πριν περίπου ένα χρόνο και για τις οποίες έχει καταβληθεί ποσό 598.590€ από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου οι νέες μονάδες συνολικού κόστους 857.240€ αναμένεται να επιλύσουν το ζήτημα, όταν ολοκληρωθούν από το Δήμο Πάτμου τα συνοδά έργα εγκατάστασης και λειτουργίας και τεθούν σε ισχύ.

Τέλος ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στις άλλες παρεμβάσεις που πραγματοποιεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου διαμέσου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας ταχυδιυλιστηρίου με ποσό 60.000 ευρώ ετησίως, καθώς και άλλες δράσεις (προμήθεια αντλίας, επισκευή δεξαμενών), προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ποσότητες νερού, που μεταφέρονται με υδροφόρα πλοία.
traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *