ροή ειδήσεων

Έφοδοι στα σπίτια και από τραπεζικούς


Μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της γνωμοδότησης... του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και τυχαία μόλις λίγες ημέρες μετά τον ντόρο που προκάλεσε το αλαλλούμ του ΕΝΦΙΑ, οι τράπεζες θορυβήθηκαν και ήδη σκέφτονται να στέλνουν στα σπίτια και τους δικούς τους ελεγκτές.

Το Νομικό Συμβούλιο (ποιού;) Κράτους αποφάσισε κατά πλειοψηφία 14-10 πως οι εφοριακοί έχουν δικαίωμα να μπαίνουν σε κάθε σπίτι που χρωστάει στην εφορία, με σκοπό την κατάσχεση αντικειμένων αντίστοιχης αξίας με το χρέος του φορολογούμενου, χωρίς καν την παρουσία εισαγγελέα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σκεπτικό, την απόφαση πήρε το Νομικό Συμβούλιο, στα πρότυπα της αντίστοιχης αμερικάνικης υπηρεσίας, μετά από ερώτηση του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την θετική απάντηση του Νομικού Συμβουλίου στην ερώτηση του πρωθυπουργού Οικονομικών, σειρά παίρνουν τα υπουργεία Ασφάλειας του Πολίτη που κάνει την Πάπια και Δικαιοσύνης α λα Καρτ, που θέλουν να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα.

Ο υπουργός Βασιλάκης Κ(α)ικίλιας θέλει να ρωτήσει τους 24 σοφούς τους Συμβουλίου εάν συμφωνούν να υιοθετήσει η Ελληνική Αστυνομία τους κανόνες εμπλοκής της Αμερικάνικης.

Το δόγμα “πρώτα χτυπάμε και μετά ρωτάμε” αποδεικνύεται πολύ επιτυχημένο στις ΗΠΑ. Γιατί να μην το αντιγράψουμε και αυτό;

Μάλιστα, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να θαυμάσει τα πρότυπα της ΕΛΑΣ εδώ, που σκοτώνουν έναν δεκαοκτάχρονο άοπλο μετά από διαπληκτισμό.

Από την άλλη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου θα ήθελε να μάθει εάν το Νομικό Συμβούλιο έχει κάποια αντίρρηση να κατασκευαστεί ένα Ελληνικό Γκουαντανάμο. Όχι βέβαια πως θα χάσει και τον ύπνο του, αφού η απόφαση αυτή είναι ήδη ειλημμένη μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ.

Όλα τα παραπάνω είδαν οι τραπεζίτες, και μετά τις ρυθμίσεις που προβλέπουν πως οι δανειολήπτες των κόκκινων δανείων θα καταβάλουν ενοίκιο στις τράπεζες για τα σπίτια που χρωστούν, σκέφτονται να αρχίσουν τις επισκέψεις στα νέα τους σπίτια, ώστε να κατάσχουν αντικείμενα αξίας πριν προλάβουν οι εφοριακοί.

Οι τράπεζες είχαν αποφασίσει να κάθονται και να εισπράττουν μόνο το ενοίκιο από τα σπίτια των οφειλετών. Βλέποντας ωστόσο πως το κράτος ξεπερνάει σε μοχθηρία ακόμα και την δική τους Μαφία, ανασκουμπώνονται μήπως και προλάβουν τουλάχιστον τα κοσμήματα, τα έργα τέχνης και τις έξυπνες τηλεοράσεις.

Άλλωστε, νομικό πρόβλημα δεν προβλέπεται να υπάρξει, καθώς στην περίπτωση των τραπεζικών η παρουσία εισαγγελέα θα είναι έτσι κι αλλιώς περιττή. Τα σπίτια πλέον ανήκουν στις τράπεζες με τον νόμο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον εφοριακό και τον τραπεζικό κλάδο, οι επαγγελματίες μαυραγορίτες καλούν σε πανελλήνια συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αν και πολλοί από αυτούς σκέφτονται ήδη να ανοίξουν επιχειρήσεις συγκόλλησης μπρικιών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *