ροή ειδήσεων

Νέο ρεκόρ τουρισμού σημειώνει η Ελλάδα


«Αναγέννηση» των ελληνικών τουριστικών προορισμών στις προτιμήσεις των τουριστών...
της χώρας του διαπιστώνει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων (DRV), Νόρμπερτ Φίμπιγκ και διευκρινίζει ότι πριν από μερικά χρόνια –στα συμφραζόμενα της κρίσης- πολλοί Γερμανοί γύρισαν την πλάτη στην Ελλάδα, επιλέγοντας άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Σε συνέντευξή του μάλιστα προς τη γερμανική εφημερίδα Ruhr Nachrichten, τόνισε: «Πέρασε η εποχή, όπου όλες οι εφημερίδες ανέφεραν πως οι Έλληνες στολίζουν την καγκελάριο Μέρκελ με αγκυλωτούς σταυρούς, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί τουρίστες να μην αισθάνονται καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα».

Παράλληλα υπενθύμισε, ότι ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Γερμανοί «έμειναν πιστοί στην Ελλάδα» και επέλεξαν πακέτα διακοπών σε ελληνικά νησιά.

«Αυτό το καλοκαίρι οι αυξήσεις των κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς κινούνται σε διψήφιο ποσοστό», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του DRV, διευκρινίζοντας ότι η πελιοψηφία των Γερμανών τουριστών προτιμά την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι μεγάλοι tour operator, που κάνουν λόγο για αυξήσεις των πακέτων διακοπών προς τα ελληνικά νησιά της τάξεως του 20 έως 40%.

Ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ αναφέρει επίσης ότι ήδη το περασμένο καλοκαίρι ο αριθμός των Γερμανών τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα ξεπέρασε τα 2,3 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, dpa, φέτος η Ελλάδα θα σημειώσει στο πεδίο του τουρισμού νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 20 εκατομμύρια αφίξεις.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *