ροή ειδήσεων

Το πιο γνωστό μας άγνωστο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού


Θα λέγαμε ότι είναι το πιο άγνωστο- γνωστό μας όργανο, καθώς από την μία πλευρά, υπάρχουν...

αυτοί που περνούν ολόκληρη τη ζωή τους χωρίς να καταλάβουν την λειτουργία της και από την άλλη, υπάρχουν οι άνθρωποι, που ξαφνικά εισάγονται στο νοσοκομείο για να την αφαιρέσουν αφού έχει προκαλέσει φλεγμονή.


Μιλάμε φυσικά για την Σκωληκοειδίτιδα, ένα μυστήριο όργανο το οποίο αποτελεί στην κυριολεξία «Λιμάνι» για καλοήθη βακτήρια που βοηθούν τον οργανισμό.

Το 2007 στο Πανεπιστήμιο Duke επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η σκωληκοειδίτιδα αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για τα καλοήθη βακτήρια σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε στο πεπτικό σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, έχουν την ικανότητα να αναπλάσουν το έντερο σε περίπτωση που κάποια λοίμωξη προκαλέσει βλάβη και εμποδίζουν τα βλαβερά, για τον οργανισμό μας, βακτήρια να εισέλθουν σε αυτόν.

Στις κοινωνίες που ζούμε σήμερα, τα βακτήρια μας προστατεύουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε και γι'αυτό δεν έχουμε επίγνωση της ύπαρξης αυτού του παράξενου οργάνου που ονομάζεται σκωληκοειδίτιδα.

Το 2011 αυτή η θεωρία επαληθεύτηκε όταν ερευνητές από το «Winthrop University Hospital» στη Νέα Υόρκη κατέληξαν ότι η σκωληκοειδίτιδα βοήθησε στην ανάρρωση ασθενών που είχαν προσβληθεί από το βακτήριο Clostridium difficile. Ακόμα, η πιθανότητα επανεμφάνισης αυτού του βακτηρίου σε ασθενείς που είχαν την σκωληκοειδή απόφυση ήταν 11%. Αντίθετα εκείνοι που την είχαν αφαιρέσει οι πιθανότητες επανεμφάνισης ήταν πολύ περισσότερες και μπορούν και αγγίζουν το 48%.

Μετά από αυτή την έρευνα είναι ολοφάνερη η σημαντικότητα αυτού του «διακριτικού» οργάνου μας και ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να το αποχωριστούμε ποτέ.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *