ροή ειδήσεων

ΣΕΤΕ: Η ρωσική τουριστική αγορά ήταν μια φούσκα και έσκασε



Ο ένας μετά τον άλλον οι Ρώσοι tour operators βρίσκονται μπροστά στο φάσμα... της ολικής κατάρρευσης. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε λόγο για κίνδυνο νέων πτωχεύσεων που θα προέρχονται από τη ρωσική τουριστική αγορά.

Εξήγησε πως δεν είναι αιφνίδια αυτή η εξέλιξη καθώς, «υπήρχε φούσκα στη ρωσική αγορά με την εκτόξευση της τουριστικής κίνησης. Μακροπρόθεσμα το σπάσιμο της φούσκα είναι υγιές».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, στη «Ρωσία δεν υπάρχουν μηχανισμοί ασφάλισης ανάλογοι με αυτών της Δύσης, και η ευθύνη (σ.σ για τους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα) μοιραία έπεφτε σε εμάς».

Μικρή ανάκαμψη

Όσον αφορά τις δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για μείωση έως και 50% στον εσωτερικό τουρισμό, ανέφερε ότι «φέτος βλέπουμε κάποια πρώτα σημάδια ανάκαμψης, με αύξηση 11% στα αεροπορικά, και 8% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους Έλληνες.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη έσκασε νέο «κανόνι» με το Intaer να ανακοινώνει ότι αναστέλλει τη λειτουργία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 500 ρώσοι τουρίστες-πελάτες του Intaer σε Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη. Το ρωσικό τουριστικό πρακτορείο είχε προγραμματίσει να στείλει στην Ελλάδα 10.000 Ρώσους τουρίστες.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με την υπουργό Τουρισμού ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι θα υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων, και ιδιαίτερα στα θέματα εκμεταλλεύσεως των κονδυλίων που προβλέπει το νέο ΕΣΠΑ για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να μπορέσει υπό την καθοδήγηση του υπουργείου Τουρισμού να εκπεμφθεί ένα ομογενοποιημένο μήνυμα, που να προάγει το branding και την εικόνα της χώρας.

«Επίσης, συζητήσαμε τις κοινές μας ανησυχίες για τη ρωσική αγορά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας πω ότι και εμείς από τη δική μας πλευρά παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά το θέμα των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία. Θέλω να εκφράσω την ελπίδα ότι τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται δεν θα έχουν σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και στις ελληνικές εξαγωγές» πρόσθεσε.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/8/14 08:19

    Τα "κανόνια" κύριε Ανδρεάδη είναι τα αντίποινα των Ρώσων στις κυρώσεις της ΕΕ! Αντε ξυπνήστε μαριονέτες των Αμερικάνων. Και να προσεύχεστε να μην συνεχιστούν και του χρόνου οι κυρώσεις της Ρωσίας, γιατί θα ψάχνετε τους τουρίστες με το κυάλι στην ΕΕ. Με τις κυρώσεις σας αυτές ξυπνήσατε την Αρκούδα και θα αρχίσει μια φρενίδη βιομηχανοποίηση που θα σας κάνει να λυγίσετε. Με τέτοια ύφεση οικονομική στην ΕΕ, εσείς παίζετε το παιχνίδι του Αμερικανού που θέλει την καταστροφή της οικονομίας στην ΕΕ! Αλλά που να το καταλάβετε εσείς.......... οι "οικονομολόγοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/14 12:51

    Φούσκα είναι τα μυαλά σας και μόνο! Σε μια χώρα χωρίς υποδομές χτίζετε θέρετρα και μετά με την πρώτη ευκαιρία κατηγορείτε τους "ξένους". Σας είδαμε και τότε που όλα ήταν ήσυχα στην Μεσόγειο. Αν δεν υπήρχαν οι πόλεμοι στην Αίγυπτο, Συρία, Ισραήλ και Λιβύη θα βλέπαμε που θα πηγαίνανε οι τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *