ροή ειδήσεων

Σκοτώνουν και βιάζουν εν ψυχρώ - Ποιοι είναι οι αιμοσταγείς τζιχαντιστές



Οι θηριωδίες των τζιχαντιστών που θέλουν να επιβάλλουν την ακραία εκδοχή του Ισλάμ έχουν παγώσει όλη την υφήλιο...
Σκοτώνουν εν ψυχρώ τους άνδρες, βιάζουν τις γυναίκες, απαγάγουν γυναικόπαιδα και αφανίζουν ολόκληρα χωριά. Ο διεθνολόγος Αλεξάνδρος Κούτσης εξηγεί στο Newsit ποιοι είναι οι αιμοσταγείς δολοφόνοι και τι θέλουν.
Οι τζιχαντιστές προέρχονται από τους σαλαφίτες που πιστεύουν στην πιο ακραία εκδοχή του Ισλάμ. "Σάλαφ" άλλωστε στα αραβικά σημαίνει "πρόγονος".
Όπως αναφέρει το ρεποστάζ του newsit.gr, προσπαθούν να επιβάλλουν και να εφαρμόσουν την πιο αυστηρή εκδοχή της Σαρίας ακριβώς όπως οι πρόγονοί τους ερμήνευαν τον προφήτη Μωάμεθ πριν την εγκαθίδρυση των κοσμικών καθεστώτων με τις δυτικές επιρροές κυρίως την αμερικανικη.

Οι πρώτοι εχθροί των τζιχαντιστών είναι οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι
Για τη μεγάλη πλειοψηφία των μετριοπαθών μουσουλμάνων οι τζιχανστιστές αποτελούν απειλή για την πίστη τους, εξηγεί στο Newsit o Διεθνολόγος, Αλέξανδρος Κούτσης.
"Τζιχάντ" σημαίνει "αγώνας". Στον αγώνα για την επιβολή του ακραίου Ισλαμισμού πιστεύουν οι τζιχαντιστές
Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι θεωρούν την ιδεολογία των τζιχαντιστών απολυταρχική, και την προσκόλλησή τους στην ανελαστική και κυριολεκτική ερμηνεία του κορανίου ως λάθος, που βλάπτει το Ισλάμ. Για αυτό άλλωστε οι τζιχαντιστές δεν έχουν λαϊκή απήχηση. Γι΄αυτό και επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο σκέψης με αυτό τον βίαιο τρόπο. Με συνεργό τους το φόβο και τον τρόμο επελαύνουν ακριβώς γιατί δεν έχουν έρεισμα στον μουσλμανικό πληθυσμό.

Ποιος είναι ο επικεφαλής των αιμοσταγών δολοφόνων
Αρχηγός των τζιχαντιστών είναι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ο οποίος είναι πρώην στέλεχος της Αλ Κάιντα.
Γεννημενος το 1971 στη Σαμάρα του Ιράκ, ισχυρίζεται ότι είναι απόγονος του προφήτη Μωάμεθ και ότι διαθέτει διδακτορικό τίτλο στις ισλαμικές σπουδές από το πανεπιστήμιο της Βαγδάτης.
Το 2010 ανέλαβε τα ηνία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ ενώ θεωρείται σκληρός δολοφόνος με πλούσιο εξτρεμιστικό παρελθόν.

Που βρίσκουν τα όπλα και τα λεφτά οι τζιχαντιστές
Τα όπλα που χρησιμοποιούν τα πήραν κυρίως από τις στρατιωτικές βάσεις της Συρίας και του Ιράκ. Πρόκειται για όπλα σύγχρονα αμερικανικής προέλευσης.
Τα λεφτά και τον χρυσό τα βρήκαν στις τράπεζες που έχουν λεηλατήσει. Ωστόσο οι Τζιχαντιστές χρηματοδοτούνται και από ορισμένους πάμπλουτους Σαουδάραβες επιχειρηματίες που τους στηρίζουν.
Δεκάδες εκατομμύρια δολλάρια αντλούν και από το λαθρεμπόριο πετρελαίου καθώς ελέγχουν την πετρελαιοπαραγωγό ζώνη του Ιράκ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *