ροή ειδήσεων

Μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυξήθηκαν οι συντάξεις

Μπορεί ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο να μειώθηκε κάτω του "ψυχολογικού" ορίου των 600.000 ατόμων, όμως εκτινάχθηκε ο αριθμός εκείνων που βγήκαν στη σύνταξη...

Σε 590.908, κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 600.000 ανέρχονται πλέον οι «μόνιμοι» δημόσιοι υπάλληλοι του «στενού» δημοσίου, έναντι 692.907 υπαλλήλων στο τέλος του 2009, από όταν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τις ροές εργασίας στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου. Ο λόγος για μία «έξοδο» -κυρίως λόγω συνταξιοδότησης- πάνω από 100.000 υπαλλήλων, η οποία συνεχίστηκε και το Μάιο.

Αποχώρησαν σε 1 μήνα 1.522 υπάλληλοι, με την «έξοδο» να συνδέεται με την κινητικότητα αλλά και με συνταξιοδοτήσεις και επικεντρώνεται στα υπουργεία παιδείας και άμυνας. Μεγάλη είναι η αύξηση προσωπικού στα υπουργεία υγείας και εργασίας όμως, επίσης λόγω κινητικότητας και επανατοποθέτησης.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το τακτικό προσωπικό του δημοσίου τομέα (εκτός ΝΠΙΔ), δηλαδή οι μόνιμοι υπάλληλοι και όσοι έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή εργάζονται με έμμισθη εντολή ή είναι υπάλληλοι επί θητεία που μονιμοποιούνται με την λήξη της (Μέλη ΔΕΠ, Ιατροί ΕΣΥ, Ειδικοί Φρουροί) μειώθηκε κατά 100.000 από το τέλος του 2009.

Κύρια αιτία μείωσης προσωπικού σε κάποιον φορέα είναι οι μετακινήσεις σε άλλους φορείς του στενού δημοσίου (μετάταξη – μετάθεση) με κύρια αιτία την κινητικότητα. Σημαντική είναι και η ροή αποχωρήσεων (συνταξιοδότηση ή η διαγραφή για άλλη αιτία όπως θάνατος, παραίτηση).

Το Μάιο πολύ μεγάλη είναι η… εισροή υπαλλήλων που εξήλθαν από το καθεστώς κινητικότητας ή αργίας και εντάσσονται σε κάποιον Φορέα αν και με παρέμβαση της δικαιοσύνης: για 676 υπάλληλους οι οποίοι είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας εκδικάστηκαν προσωρινά μέτρα (μέχρι έκδοση τελικής δικαστικής απόφασης). Για αυτό τον λόγο, προσωρινά επανήλθαν στον φορέα προέλευσης τους (610 στους ΟΤΑ, 29 στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 1 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και 36 στο Υπουργείο Υγείας).

Οι υπάλληλοι της Βουλής φτάνουν τους 1.182 και δεν υπάρχει μεταβολή τον Μάιο, ενώ λίγο περισσότεροι (1.753) είναι οι υπάλληλοι όλων των ανεξάρτητων αρχών. Σε κινητικότητα – αργία βρίσκονται 11.854 εργαζόμενοι. Τον Μάιο έγιναν επίσης 141 προσλήψεις τακτικού προσωπικού κυρίως στα υπουργεία εργασίας και υγείας.

(κλίκ για μεγέθυνση)


Πηγή:capital.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *