ροή ειδήσεων

Είσαι "single"; Διάλεξε το σωστό νησί



Είναι υπέροχο να απολαμβάνεις με τον/την αγαπημένο/η σου το καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα... στην Οία της Σαντορίνης όσο εξίσου ωραίο είναι να γευματίζετε εκεί που σκάει το κύμα συντροφιά με τα αστέρια και το καλοκαιρινό δροσερό αεράκι κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, κάνοντας όνειρα για το μέλλον σας. Όμως, το καλοκαίρι, όπου ο υδράργυρος ανεβαίνει στα ύψη, η αδρεναλίνη κτυπάει κόκκινο, οι μουσικές από τα beach bars ξεσηκώνουν τα μυαλά και η νυχτερινή διασκέδαση κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αποδεικνύεται ότι είναι η καλύτερη εποχή για τους... ελεύθερους.

Η διάθεση είναι ανεβασμένη, το μυαλό έχει αφήσει για λίγο βάσανα και σκοτούρες, τα ηλιοκαμένα κορμιά δείχνουν πιο ερωτικά με το νερό της θάλασσας και η γλυκιά ζαλάδα του ήλιου σε συνδυασμό με το αλκοόλ, απελευθερώνουν τις αισθήσεις, κάμπτουν τις αντιστάσεις και μας επιτρέπουν να είμαστε πιο ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και σε καινούριες εμπειρίες. Όπου κι αν βρεθείτε αυτό το καλοκαίρι, ακόμα κι αν παραμείνετε στην Αθήνα, αυτή η ερωτική, καλοκαιρινή αύρα αιωρείται στην ατμόσφαιρα, παρακινώντας μας σε μοναδικούς ρυθμούς που μόνο το ελληνικό καλοκαίρι μπορεί.

Παρόλα αυτά, αν ψάχνετε το ιδανικό μέρος για να περιπλανηθείτε παρέα με τους φίλους σας, χωρίς ζευγάρια και χωρίς δεσμεύσεις, υπάρχουν κάποια νησιά, που ενδείκνυνται περισσότερο για ξέφρενες νύχτες και μέρες.

Ξεκινάμε;
1. Μύκονος: ηρεμία και ένταση στο νησί των ανέμων


Όσο αναμενόμενος κι αν είναι ως προορισμός, ένα τριήμερο αρκεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι η Μύκονος είναι το νησί που... όλα επιτρέπονται. Τα μεσημέρια (το πρωί σίγουρα θα κοιμόσαστε) μπορείτε να ξεπερνάτε το hangover αποφεύγοντας τις φωνές του κόσμου και τα ντεσιμπέλ της μουσικής, σε κάποιες ήσυχες γωνιές του νησιού. Υπάρχουν πολλές αρκεί να έχετε τη διάθεση να τις ανακαλύψετε. Μακριά από τα “ρεζιλίκια” της νύχτας, απολαμβάνετε με τους φίλους σας τη θάλασσα, σχολιάζετε τα τεκταινόμενα της προηγούμενης βραδιάς και μαζεύετε δυνάμεις για το επόμενο βράδυ.


H Μύκονος είναι γνωστή για τις ξέφρενες νύχτεςΚαι η νύχτα αρχίζει.. Πολλές επιλογές από bars και clubs, με διαφορετικές μουσικές για τα περισσότερα γούστα, με αρκετό κόσμο που πίνει και χορεύει, που διασκεδάζει και είναι πρόθυμος να εμπλακεί με αγνώστους, να γνωριστεί με Έλληνες και ξένους, να γίνουν μία μεγάλη παρέα και η νύχτα να συναντήσει τη μέρα, με τις καλύτερες εμπειρίες.



Είτε σας αρέσει η Μύκονος, είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε στιγμή. Κι αν σας εκνευρίσει η πολυκοσμία και οι δυνατές μουσικές, απολαύστε τις εξαιρετικές παραλίες της, που όμοιές της λίγες υπάρχουν στην Ελλάδα.
2. Ίος: όλο το νησί ένα πάρτι


Ένα μεγάλο πάρτι στήνεται στα δρομάκια μίας εξαιρετικής Χώρας, στις παραλίες και στους δρόμους αυτού του νησιού που ναι μεν μπορεί να έχει χάσει με την πάροδο των χρόνων, την αυθεντικότητά του, όμως, κάθε αμύητος στο μεγαλείο του νησιού, θα γοητευτεί από αυτήν την καλοκαιρινή πρόταση. Σημείο συνάντησης απόφοιτων του λυκείου που ξεδίνουν μετά από μία εξαντλητική χρονιά, φοιτητών που πιθανά βρίσκονται στις πρώτες τους διακοπές με φίλους και ξένων τουριστών που είναι έτοιμοι να απολαύσουν τις νύχτες και τις ημέρες τους με πολλή μουσική και αλκοόλ.


Η Ίος πήρε το όνομα της στην αρχαιότητα από την λέξη Ία, τα λουλούδια δηλαδή που φύτρωναν άφθονα στο νησί.Δεν είναι λίγα εκείνα τα αγόρια και τα κορίτσια, που βρήκαν στο νησί τον καλοκαιρινό τους έρωτα, πιθανά συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβρη, που ένιωσαν τα πρώτα τους χτυποκάρδια και που συνέδεσαν την Ίο με ένα φλέρτ που εξελίχθηκε σε κάτι παραπάνω.



Σαφώς, όπως και σε κάθε νησί, υπάρχουν κρυφά σημεία, απλησίαστα από τον πολύ κόσμο, όπου υπόσχονται στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Αξίζει τον κόπο να τα ανακαλύψετε!
3. Ικαρία: θα γίνουμε μία μεγάλη παρέα


Μεταφερόμαστε από τους έντονους ρυθμούς και τα δυνατά ντεσιμπέλ, σε ένα νησί, που έχει μνημονευτεί για τη διαφορετική ποιότητα ζωής που προσφέρει, για την μακροζωία των ανθρώπων του και τη χαλαρότητα στην καθημερινότητα. Η καταπράσινη Ικαρία ενώνει τους παραθεριστές σε μία μεγάλη παρέα όπου με συνοδεία κιθάρας και μουσικής, τσουγκρίζουν τα μπουκάλια της μπύρας, τραγουδούν, αφηγούνται ιστορίες, γνωρίζονται και νέες φιλίες γεννιούνται.


Ιδιαίτερα γνωστός στο πανελλήνιο είναι ο Ικαριώτικος χορός που χορεύεται στα τοπικά πανηγύριαΣε διάθεση χαλαρή, χωρίς άγχος και με τη γαλήνη που υπόσχεται το μέρος, όσοι επιλέξουν το νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη φύση, να αναβιώσουν τα κοινόβια, να περιπλανηθούν ξυπόλητοι από σκηνή σε σκηνή, από παραλία σε παραλία και να βιώσουν για λίγο καιρό την απόλυτη ελευθερία.



Μην περιμένετε τα πάρτι της Μυκόνου και της Ίου, αλλά αξίζει να κάνετε μία απόπειρα να γνωρίσετε από κοντά έναν τρόπο ζωής που μόνοι οι Ικαριώτες έχουν καταφέρει να υιοθετήσουν.
4. Ρόδος: ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα


Νιώστε για λίγο ότι βρίσκεστε σε κάποια χώρα του εξωτερικού καθώς το νησί έχει διαμορφωθεί με σκοπό να εξυπηρετεί τους τουρίστες που καταφθάνουν καθημερινά. Σημειώστε δύο σημεία: Ορφανίδου και Φαληράκι. Εδώ, τίποτα δεν θυμίζει Ελλάδα, τίποτα δεν θυμίζει νησί, αλλά μεταφερόμαστε σε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα, όπου η μία ξένη γλώσσα εμπλέκεται στην άλλη από τη σωρεία των τουριστών.


Ρόδος: το νησί των ΙπποτώνΜε όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα, με φωνές δυνατές, με μία μπύρα στο χέρι και με τα κορμιά να λικνίζονται στους χορευτικούς ρυθμούς σε κάθε σημείο των δρόμων, η Ρόδος υπόσχεται μία ανεπανάληπτη εμπειρία, που είναι αμφίβολο αν θα θέλετε να την ξαναζήσετε, είναι όμως σίγουρο ότι για μία φορά... αξίζει!



Αν πάλι, θέλετε να αποφύγετε τον πανικό των τουριστών, υπάρχουν κάποια bars στο ιστορικό κέντρο της πόλης που προσφέρουν εξαιρετικά coctails με ωραίες μουσικές, που όμως θα σας κάνουν να νομίσετε ότι βρίσκεστε στην Αθήνα.

Και κάτι τέτοιο το θέλουμε;
5. Σκιάθος: ο πιο in προορισμός των τελευταίων χρόνων


Είναι το πιο ζωντανό νησί των Σποράδων που συνδυάζει εξαιρετικές παραλίες, αρκετό πράσινο και μία πολλά υποσχόμενη νυχτερινή ζωή σε μικρότερα ή μεγαλύτερα bars της Χώρας. Φοιτητές από το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, Αθηναίοι που κουράστηκαν από την κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα, εικοσάρηδες που αναζητούν διασκέδαση μέχρι τις πρωινές ώρες και απεριόριστο φλερτ, καταφθάνουν κάθε χρόνο στο νησί, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί στο νέο must προορισμό της Ελλάδας.


Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται άψογα διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που γεννήθηκε και έζησε στο νησίΕκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να πλατσουρίσετε στα καθαρά νερά του νησιού και να απολαύσετε τον ήλιο προστατευμένοι κάτω από τα καταπράσινα δέντρα. Γνωριστείτε με τις δίπλα παρέες που παίζουν χαρτιά ή τάβλι, μοιραστείτε το ούζο σας με τους απέναντι, γιατί πού ξέρετε, μπορεί να είστε στο ίδιο πανεπιστήμιο και να μην έχετε συναντηθεί ποτέ.



Όποιον προορισμό κι αν επιλέξετε το φετινό καλοκαίρι, φροντίστε να αφήσετε πολύ μακριά σας τις σκέψεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας, απολαύστε τα μοναδικά προνόμια που προσφέρει η χώρα μας το καλοκαίρι και εκεί πάνω στον χορό και το ποτό, ευχηθείτε να έχουμε έναν όμορφο χειμώνα.

Καλές διακοπές και προσεκτικά!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *