ροή ειδήσεων

To Yπουργείο Τουρισμού και η Aegean για το κανόνι της Labirint

Αναστάτωση σε χιλιάδες ρώσους τουρίστες αλλά και στον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας έχει προκαλέσει η αναπάντεχη πτώχευση του μεγάλου ρωσικού τουριστικού γραφείου, Labirint travel...

Tο Yπουργείο Τουρισμού και η αεροπορική εταιρεία Aegean εξέδωσαν την Κυριακή ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν:

«Tο Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού από την πρώτη στιγμή παρακολουθούν με πολύ προσοχή και τη δέουσα σοβαρότητα τις εξελίξεις αναφορικά με το τουριστικό πρακτορείο από τη Ρωσία.

» Συνεργαζόμαστε στενά, μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών, με τις Ρωσικές αρχές και βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου. Υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Από την πλευρά μας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού. Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της».

Μόνο στη Ρόδο και στην Κω τα οφειλόμενα στα τοπικά ξενοδοχεία από το πρακτορείο Labirint φτάνουν τα tria εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τοπικών μέσων. Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, μόνο στη Ρόδο βρίσκονται πέντε χιλιάδες ρώσοι τουρίστες, ενώ συνολικά από το συγκεκριμένο πρακτορείο που πτώχευσε, αναμένονταν 90 χιλιάδες αφίξεις!

Ο κ. Καμπουράκης τόνισε ότι είναι σημαντικό τόσο η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των επιχειρηματιών του τουρισμού, αλλά και η προστασία των ρώσων τουριστών, σημειώνοντας μάλιστα ότι αν προστατευθούν, «θα βγούμε κερδισμένοι στο μέλλον, γιατί θα προτιμήσουν ξανά τη χώρα μας».

Από την Aegean υπογραμμίστηκε:

«Αναφορικά με την πτώχευση του Labirint και σε ότι μας αφορά η AEGEAN θα τιμήσει όλες τις συμφωνίες των επιβατών της προσφέροντας τις ποιοτικές υπηρεσίες της για το καλό και του ελληνικού τουρισμού, έτσι ώστε να μην υπάρχει επίπτωση στη γενικότερη εικόνα της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είχαν βγάλει εισιτήρια με την AEGEAN μέσω του Labirint και είναι στην Ελλάδα θα επιστρέψουν κανονικά πίσω στην πατρίδα τους χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επίπτωση σε αυτούς λόγω της πτώχευσης του Labirint».
zougla.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *