ροή ειδήσεων

ΑΕΚ - Κολοσσός Ρόδου 84-79



Η... σαλονάτη ΑΕΚ έκαμψε σε ένα τρομερό ματς την αντίσταση του Κολοσσού με 84-79... και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι Ροδίτες επέστρεψαν από το -16 (67-51 στο 28'), αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική επαναφορά.

Όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Γλυφάδας για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Κολοσσό Ρόδου είδαν πραγματικά ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Η... σαλονάτη Ένωση, η οποία και νίκησε (84-79) ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ, ενώ ο σύλλογος από το "σμαραγδένιο νησί" προσπάθησε να κάνει την ολική επαναφορά στο δεύτερο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Βαγγέλης Ζιάγκου επέβαλαν τον ρυθμό τους στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, ενώ λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου κατάφεραν να αποσπαστούν ακόμα και με 16 πόντους (67-51 στο 28'). Παρόλα αυτά, ο Μάικ Τζέιμς πραγματοποιώντας ένα τρομερό παιχνίδι έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον Κολοσσό, όμως η ΑΕΚ ήταν εκείνη που πήρε στο τέλος το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Ένωση πλέον θα αντιμετωπίσει στην δεύτερη αγωνιστική της Β' φάσης το νικητή από το ζευγάρι Ρέθυμνο - Πανελευσινιακός (παίζουν σήμερα 24/9, 17:30), με την επόμενη αναμέτρηση Κυπέλλου να διεξάγεται την Κυριακή στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Πολυτάρχου ξέφυγε με 10-0. Ο Κολοσσός στη συνέχεια αφυπνίστηκε και με τον Χάγκινς κατάφερε στο 7ο λεπτό να μειώσει στους επτά πόντους (13-6), σε μία προσπάθεια να ισορροπήσει το παιχνίδι. Η Ένωση, όμως ήταν "καυτή" από τη γραμμή των 6μ.75, ενώ λειτουργούσε εξαιρετικά ως προς την αμυντική της λειτουργία. Παρόλα αυτά, ο Λαρεντζάκης με την είσοδο του στο παρκέ ευστοχεί σε τρίποντο για να ρίξει την διαφορά στους 4 (20-16). Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 21-21, έπειτα από καλάθι του Σμιθ.

Στην δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ μπήκε, όπως και στα πρώτα λεπτά του ματς. "Έτρεξε", έπαιξε με ένταση και κατάφερε να προηγηθεί στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης με 30-25, ύστερα από 1/2 βολές του Τσιάκου. Ο Μάικ Τζέιμς κάρφωσε εντυπωσιακά για το 30-27, ενώ στη συνέχεια ο κόουτς Κουταλιανός κάλεσε τάιμ άουτ για τον σύλλογο από το "σμαραγδένιο νησί".

Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο του, αυξάνοντας μάλιστα την διαφορά με καλάθι του Τσιάκου, ο οποίος στο 17' έκανε το 42-30. Η Ένωση συνέχισε με το γκάζι... πατημένο για να κλείσει το ημίχρονο στο 50-38 υπέρ της ομάδας του Βαγγέλη Ζιάγκου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ρυθμός της ΑΕΚ "έσπασε", όμως διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ (ο Σαρικόπουλος έκανε το 55-45 στο 25'), αλλά και πάλι ο Τζέιμς που πραγματοποιούσε πολύ καλό παιχνίδι μείωσε στους οκτώ με ανάποδο λέι-απ (55-47). Οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου έβρισκαν λύσεις στο σκοράρισμα, ενώ από πλευράς Κολοσσού μόνο ο Τζέιμς έδειχνε ικανός να διατηρήσει κοντά στο σκορ τον Κολοσσό.

Τρομερό comeback του Κολοσσού, αλλά...

Αποτέλεσμα ήταν ο "δικέφαλος" να αποσπαστεί στο 28' με 67-51, έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Πολυτάρχου. Ο Τσάμης σε εκείνο το σημείο με τρία διαδοχικά καλάθια κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους 12 πόντους για τον σύλλογο από το "σμαραγδένιο νησί", ενώ ο Τζέιμς ξανά με 1/2 βολές πέτυχε το 67-56 (στο -11 ο Κολοσσός), σκορ με το οποίο ολοκληρώνεται το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Κολοσσός Ρόδου προσπάθησε στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα να πάρει τη νίκη, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέιμς. Οι Ροδίτες έριξαν την διαφορά στους πέντε πόντους στο 33ο λεπτό για να δώσει "ανάσα" ο Παπαντωνίου που έκανε το 76-69. Το τάιμ άουτ του Βαγγέλη Ζιάγκου δεν άλλαξε τη ροή του αγώνα με τον Κολοσσό, ύστερα από κάρφωμα του Χάγκινς να μειώνει στους 3 πόντους (76-73 στο 38')! Ο Σάκοτα με 2/2 βολές έκανε το 78-73, 1:35'' πριν την εκπνοή. Ο Μπούλιαν από τη γραμμή των βολών (1/2) έριξε την διαφορά στους τέσσερις πόντους και ο Πολυτάρχου έκανε το 80-74. Ο Τζέιμς, όμως σε εκείνο το σημείο με τρίποντο μείωσε ξανά στους 3 (80-77) για να αυξήσει την διαφορά στο +5 ο Ζήσης Σαρικόπουλος (82-77, 11 δευτερόλεπτα για το τέλος του ματς).

Ο Σάκοτα ευστόχησε σε δύο βολές, ο Τζέιμς είχε 2/3 για να πάρει τελικά η ΑΕΚ τη νίκη-πρόκριση επί του Κολοσσού Ρόδου με 84-79.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 50-38, 67-56, 84-79.

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *