ροή ειδήσεων

Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού στη Ρόδο !!!



Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία...
με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟ.ΤΟΥΡ.), την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα για τους επισκέπτες της Ρόδου αλλά και για τους Ροδίτες, καλωσορίζοντας έτσι θερμά και τιμώντας όλους όσους επιλέγουν τη Ρόδο για τις διακοπές τους.
Ιδιώτες χορηγοί της προσπάθειας είναι η εταιρία «Emery Οίνοι Ποτά ΑΒΕ» ιδιοκτησίας της οικογένειας Τριανταφύλλου και το εστιατόριο «Nisos», ιδιοκτησίας του κ. Κωνσταντίνου Ζώη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στην πλειοψηφία των εκδηλώσεων είναι δωρεάν για το κοινό. Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πραγματοποιείται συναυλία με τον τίτλο «Diphono»/ USA - Greece: «Classical Journey through places we loved…». Πρόκειται για δύο διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες από τη Νέα Υόρκη οι οποίοι δημιούργησαν το «Diphono» και οι οποίοι θα ερμηνεύσουν ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια του Paolo Tosti και έργα των Verdi, Lalo, Ravel, Di Capua και Leoncavallo. Συμμετέχουν οι: Γεώργιος Αργυράτος (τενόρος), Στέφανος Κορωναίος (βαρύτονος) και Μιχαήλ Παραγεωργίου (πιανίστας). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και του Ε.Ο.Τ. Η είσοδος για το κοινό είναι 10 ευρώ και για τους μαθητές και τους φοιτητές είναι 5 ευρώ.


Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πραγματοποιείται συναυλία με τον τίτλο «”CantArte” The Vocal Ensemble/ Germany: The Daughters of Eve…». Το Φωνητικό Μουσικό Σύνολο CantArte από τη Βόννη της Γερμανίας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιέρωμα στις γυναίκες όλων των εποχών, με έργα Ιταλών, Γερμανών και Γάλλων συνθετών καθώς και έργα της Φλαμανδικής και της Ισπανικής σχολής. Συμμετέχουν οι: Sigrún Pálmadóttir (Sopranο), Sibylle Wagner (Mezzosoprano- Piano), Lupe Larzabal (Alto), Robert Sedlak (Tenor) και Guido Scheer (Bass). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και του Ε.Ο.Τ. Η είσοδος για το κοινό είναι 10 ευρώ και για τους μαθητές και τους φοιτητές είναι 5 ευρώ. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014, Πλατάνια, 19:00 Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανίων «Ο Πλάτανος» διοργανώνει στο χωριό Πλατάνια τη «Γιορτή Ψωμιού». Σκοπός της γιορτής είναι η αναβίωση των παραδοσιακών εθίμων που σχετίζονται με το ψωμί. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. Στους επισκέπτες της εκδήλωσης θα δοθούν κεράσματα. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πραγματοποιείται συναυλία με τον τίτλο «The Performers Quartet»/Greece - «Voice Games in Summer». Πρόκειται για μία προσέγγιση διαφορετική, γεμάτη φρεσκάδα, από ένα μοναδικό στο είδος του φωνητικό σύνολο. Από τις μεγάλες στιγμές της pop και της latin μουσικής σκηνής, σε μία συναυλία όπου η φωνή έχει τον πρώτο ρόλο. Συμμετέχουν οι: Βιργινία Γκαϊντατζή (σοπράνο), Δήμητρα Αθανασάτου (μέτζο σοπράνο), Αθανασία Θωμοπούλου (μέτζο σοπράνο), Γρηγόρης Πυριαλάκος (βαρύτονος) και Παναγιώτης Κουντούρης (electone, διασκευές). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και του Ε.Ο.Τ. Η είσοδος για το κοινό είναι 10 ευρώ και για τους μαθητές και τους φοιτητές είναι 5 ευρώ.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πραγματοποιείται συναυλία με τον τίτλο «“Trinity” Electric String Trio / Greece: "Cool female waves..."». Το γυναικείο ηλεκτρικό τρίο εγχόρδων «Trinity» το οποίο δημιουργήθηκε από τρεις ταλαντούχες νέες κοπέλες, μέλη συμφωνικών ορχηστρών, σε διασκευές από κινηματογραφική μουσική και διεθνείς επιτυχίες της ροκ, της ποπ και της λάτιν σκηνής: Michael Jackson, Led Zeppelin, Abba, Piazzola, Andrew Lioyd Weber, Eurythmics. Συμμετέχουν οι: Παπαδοπούλου Κατερίνα (ηλεκτρικό βιολί), Μέγγου Δήμητρα (ηλεκτρικό βιολί) και Χίσσα Ειρήνη (ηλεκτρικό βιολοντσέλο). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και του Ε.Ο.Τ. Η είσοδος για το κοινό είναι 10 ευρώ και για τους μαθητές και τους φοιτητές είναι 5 ευρώ.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Μουσικής 2014» και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πραγματοποιείται συναυλία με έργα για τσέλο και πιάνο. Στο πιάνο παίζει ο Γιώργος Λαζαρίδης και τσέλο παίζει ο Χρήστος Γρίμπας. Η διοργάνωση είναι της εταιρίας ΦΟΡΜΙΓΞ και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014, Αμφιθέατρο Δημοτικού Σχολείου Απολλώνων, 20:30 Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20:30, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Πολιτιστικός Όμιλος Απολλώνων «Νέοι Ορίζοντες» πραγματοποιεί συναυλία με την Αρετή Κετιμέ, μουσικό που παίζει σαντούρι και ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, 21:00 Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας «Η Κάστελλος» παρουσιάζει στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» τη θεατρική παράσταση με τίτλο: «Η παντούφλα της Πανωραίας». Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο της Δέσποινας Πεζουβάνη- Κορρέ σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Τρέχα, γραμμένο ολόκληρο σε δεκαπεντασύλλαβο. Η είσοδος για το κοινό είναι 3 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν στο Σύλλογο «Save an Angel».

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 21:00, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Μουσικής 2014» και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πραγματοποιείται συναυλία με τίτλο: «Οι τρεις Τενόροι». Συμμετέχουν οι: Σταμάτης Μπερής, Γιάννης Χριστόπουλος και Αντώνης Κορωναίος με τη συνοδεία του πιανίστα Δημήτρη Γιάκα οι οποίοι ερμηνεύουν δημοφιλείς άριες και ντουέτα από τον θαυμαστό κόσμο της ιταλικής όπερας. Η διοργάνωση είναι της εταιρίας ΦΟΡΜΙΓΞ και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 21:00, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Μουσικής 2014» και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πραγματοποιείται συναυλία με τίτλο: «Αστέρω: Μία βωβή ταινία με συνοδεία ζωντανής μουσικής». Πρόκειται για το αριστούργημα του Ορέστη Λάσκου σε αποκατεστημένη κόπια από την ταινιοθήκη της Ελλάδας με τη συνοδεία της ζωντανής μουσικής του Δωδεκανήσιου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη στο πιάνο. Η διοργάνωση είναι της εταιρίας ΦΟΡΜΙΓΞ και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, Λόφος Φιλερήμου, 11:00 Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2014, στις 11:00, στο λόφο Φιλερήμου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «Θάλεια», διοργανώνει το «12ο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας». Συνεχίζουμε να περπατάμε γιορτάζοντας την Αρθρίτιδα και βοηθώντας τα παιδιά! Στόχος είναι η παροχή βοήθειας σε δεκαέξι παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, εξασφαλίζοντας το καθημερινό τους κολατσιό στο σχολείο, μέσω κοινωνικής λειτουργού, για τη σχολική χρονιά 2014-2015, όπως έγινε και για τις προηγούμενες σχολικές χρονιές. Το κιόσκι του Συλλόγου "Θάλεια" όπου θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα σχετικά με τη διοργάνωση και το στόχο του Συλλόγου, θα στηθεί στον πεζόδρομο Πλαστήρα (δίπλα από το «Ακταίον») από την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 έως και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 τις εξής ώρες: Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014: 18:00- 21:00 και Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014: 11:00- 14:00 και 18:00- 21:00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για το κοινό.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 21:00, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Μουσικής 2014» και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πραγματοποιείται συναυλία με τίτλο: «Αφιέρωμα στον Ευρυσθένη Γκίζα» με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα. Θα παρουσιαστούν έργα Αυστριακών Συνθετών από τον Πέτρο Στεργιόπουλο (φλάουτο), τη Λουκία Λουλάκη (τσέλο) και τον Αναστάσιο Στρίκο (πιάνο) σε ένα αφιέρωμα στον μοναδικό Έλληνα συντελεστή της Φιλαρμονικής της Βιέννης στα τέλη του 19ου αιώνα, Ευρυσθένη Γκίζα. Η διοργάνωση είναι της εταιρίας ΦΟΡΜΙΓΞ και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, κεντρική πλατεία χωριού Λάρδος, 20:30 Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20:30, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η Δημοτική Κοινότητα Λάρδου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λάρδου «Ο Ταξιάρχης» πραγματοποιεί στην κεντρική πλατεία του χωριού Λάρδος εκδήλωση για όλους τους επισκέπτες και τους ντόπιους κατοίκους. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί της Ρόδου καθώς και μοντέρνοι χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Ο Ταξιάρχης». Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, κεντρική πλατεία χωριού Θεολόγος (Θολός), 19:30 Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:30, η Δημοτική Κοινότητα Θεολόγου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού πραγματοποιεί στην κεντρική πλατεία του χωριού Θεολόγος (Θολός) μπροστά από την εκκλησία, τη «Γιορτή Τουρισμού». Στη διάρκεια της εκδήλωσης η Δημοτική Κοινότητα Θεολόγου θα βραβεύσει τους τουρίστες που επί σειρά ετών επισκέπτονται το χωριό Θεολόγος. Στη συνέχεια, χορευτικά συγκροτήματα από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Θα στηθεί ένας πλούσιος μπουφές με εδέσματα για όλους τους παριστάμενους. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, κεντρική πλατεία Φαληρακίου, 20:00 Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20:00, η Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πραγματοποιεί στην κεντρική πλατεία του Φαληρακίου εκδήλωση για όλους τους επισκέπτες και τους ντόπιους κατοίκους. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Φιλαρμονική της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού στους δρόμους του Φαληρακίου και στη συνέχεια, στην πλατεία του Φαληρακίου θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με λαϊκή μουσική και παραδοσιακούς λαϊκούς χορούς από τοπικούς χορευτικούς συλλόγους. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα κεραστούν τοπικό κρασί και παραδοσιακά εδέσματα. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Σάββατο






27 Σεπτεμβρίου 2014, Οδός Ευκαλύπτων στο κέντρο Κολυμπίων, 20:00 Το

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20:00, στο Κέντρο Κολυμπίων, στην οδό Ευκαλύπτων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η Ένωση Καταστηματαρχών Κολυμπίων σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και τη Δημοτική Κοινότητα Αφάντου πραγματοποιεί εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Στην εκδήλωση θα υπάρχει παραδοσιακή μουσική, παραδοσιακοί χοροί, βράβευση τουριστών που επί σειρά ετών επισκέπτονται τη Δημοτική Κοινότητα Αφάντου. Θα προσφερθούν κρασί, σούμα και παραδοσιακά εδέσματα. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, Κοσκινού, 19:30 Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:30, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοσκινιατών «Η Καλλιθέα», ο Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού Ρόδου και η Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού πραγματοποιούν στην πλατεία του χωριού Κοσκινού ένα γνήσιο παραδοσιακό λαϊκό γλέντι όπου προσκαλούνται να συμμετέχουν τουρίστες και ντόπιοι. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν παραδοσιακά συγκροτήματα που θα παρουσιάσουν λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια και η χορευτική ομάδα των Κοσκινιατών, θα προσφέρονται δωρεάν παραδοσιακά φαγητά, αναψυκτικά και κρασί ενώ θα υπάρχουν πάγκοι όπου θα πωλούνται μέλι, λάδι, βότανα, μελεκούνια και άλλα παραδοσιακά προϊόντα. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, Λίνδος, 20:00 Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η Δημοτική Κοινότητα Λινδίων πραγματοποιεί στην κεντρική πλατεία της Λίνδου εκδήλωση με ζωντανή μουσική, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Στους επισκέπτες θα προσφερθούν κρασί και λουλούδια. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η ομάδα χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Λίνδου «Απόστολος Παύλος» η οποία θα παρουσιάσει στους παριστάμενους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, Πόλη της Ρόδου, «Ακταίον», 15:00- 20:00 Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στο διάστημα από 15:00 έως 20:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, όσοι επιθυμούν μία περιήγηση στην πόλη της Ρόδου με το τρενάκι της Δ.Ε.Σ. Ρ.Ο.Δ.Α. του Δήμου Ρόδου θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν δωρεάν. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα γίνεται μπροστά από το «Ακταίον».

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, Δημοτικό Θέατρο «Ρόδον», 20:30 Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο «Ρόδον», η Μουσικοχορευτική ομάδα Ρόδου «Χορόσπιτο» και η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σας καλωσορίζει στη παράσταση λαϊκής τέχνης, με χορούς και μουσικές από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πληθώρα χορών που αναδεικνύουν όλη την ελληνική κουλτούρα από τις προγενέστερες περιόδους μέχρι και το σήμερα, χορογραφημένων θεατρικά. Επίσης οι μουσικοί θα ταξιδέψουν τους θεατές με μελωδίες βγαλμένες από μεγάλο πλήθος μουσικών οργάνων. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αντώνης Συμιξής, Ευγενία Κούτρου, Ηρακλής Χαϊδάνης, Πέτρος Συμιξής, Σταύρος Πάττας, Στέργος Σπυράκης και οι χορευτές: Αντώνης Ταβερνάρης, Γιάννης Παπαγρηγορίου, Θοδωρής Ανδρουλάκης, Νίκος Ορφανός, Νίκος Καλλιστής, Δήμητρα Διακολουκά, Κατερίνα Αντωνιάδου, Κατερίνα Κουτσάγια, Μαρία Καλημέρη, Μαρία Χαραλάμπους. Στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η είσοδος για όλους τους θεατές θα είναι δωρεάν.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, Δημοτικό Θέατρο «Ρόδον», 21:00 Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00, στη Ροτόντα έναντι του «Ακταίον», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η Ομάδα Αργεντίνικου Tango Ρόδου «El Abrazo del Tango» παρουσιάζει τη «Milonga-Βραδιά Αργεντίνικου Tango». Με τους ήχους του αργεντίνικου tango, ζευγάρια ερασιτεχνών χορευτών από την ροδιακή κοινότητα tango, θα μας ταξιδέψουν στο μακρινό Buenos Aires, μεταφέροντας το κλίμα μιας παραδοσιακής milonga. Στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η είσοδος για όλους τους θεατές θα είναι δωρεάν.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, 25ης Μαρτίου 2, 10:00- 11:30 Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στο διάστημα από τις 10:00 έως τις 11:30, στην οδό 25ης Μαρτίου 2, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η εταιρία «Ένατη Διάσταση Υπηρεσίες Ψυχαγωγίας Α.Ε.» παρουσιάζει την προβολή «Throne of Helios», ένα υπερθέαμα εννέα διαστάσεων με την ιστορία της Ρόδου. Οι εικοσάλεπτες παραστάσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας από τις 10:00 έως τις 23:00. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, για τις παρακάτω ώρες, οι παραστάσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό. Ώρα: 10:00 Αγγλική γλώσσα 10:30 Αγγλική γλώσσα 11:00 Ρωσική Γλώσσα 11:30 Αγγλική Γλώσσα Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22410 76850 Website: www.throneofhelios.com

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, Διμυλιά, 15:00 Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, στις 15:00, στο χωριό Διμυλιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμυλιάς «Το Φουντουκλί» διοργανώνει στο χωριό Διμυλιά τη «Γιορτή Καρυδιού». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί. Στους επισκέπτες της εκδήλωσης θα δοθούν κεράσματα φτιαγμένα από καρύδια ενώ θα πωλούνται σπιτικά γλυκά του κουταλιού και άλλα γλυκά φτιαγμένα από καρύδια. Θα ακολουθήσει χοροεσπερίδα. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, αμφιθέατρο Φερενίκης- κεντρική πλατεία Ιαλυσού, 19:00

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:00, στο αμφιθέατρο Φερενίκης στην κεντρική πλατεία Ιαλυσού, η Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ιαλυσού διοργανώνουν γιορτή για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Πρόκειται για μία παραδοσιακή ελληνική βραδιά. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Παλαιό Συσσίτιο), Τρίτη έως Σάββατο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014: 09:00-15:00 Ο Δήμος Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης λειτουργεί έκθεση με τα Χαρακτικά της μόνιμης Συλλογής York. Η έκθεση στεγάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου (Κτίριο Παλαιού Συσσιτίου, Σωκράτους 179, Μεσαιωνική Πόλη) και είναι ανοικτή για το κοινό από Τρίτη έως Σάββατο, από τις 09:00 έως τις 15:00 και θα διαρκέσει έως την

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η είσοδος για όλους τους επισκέπτες θα είναι δωρεάν για το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014.

Τις υπόλοιπες ημέρες η είσοδος είναι 3 ευρώ. Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, Κτίριο «Ανδρέας Ιωάννου», Δευτέρα- Παρασκευή: 09:00-15:00 Ο Δήμος Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης λειτουργεί την Επανέκθεση της πρώτης μόνιμης Συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου «Ανδρέας Ιωάννου». Η έκθεση περιλαμβάνει το πιο αντιπροσωπευτικό έργο των καλύτερων Ελλήνων Ζωγράφων του 19ου αιώνα. Στεγάζεται στο κτίριο «Ανδρέας Ιωάννου» του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου (Είσοδος Μεσαιωνικής Πόλης, Πλατεία Σύμης 2) και είναι ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 15:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος του 2014. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η είσοδος για όλους τους επισκέπτες θα είναι δωρεάν για το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014. Τις υπόλοιπες ημέρες η είσοδος είναι 3 ευρώ.

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, «Νέα Πτέρυγα Νεστοριδείου Μελάθρου», Τρίτη έως Σάββατο: 08:00-21:00 Ο Δήμος Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης λειτουργεί έκθεση με γλυπτά του Π. Τανιμανίδη, μία έκθεση Γλυπτοζωγραφικής ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Ελλάδας στη συγκεκριμένη τεχνοτροπία. Η έκθεση στεγάζεται στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου (Ι. και Π. Νεστορίδη- πρώην οδός Κω) και είναι ανοικτή για το κοινό από Τρίτη έως Σάββατο, από τις 08:00 έως τις 21:00.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η είσοδος για όλους τους επισκέπτες θα είναι δωρεάν για το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014. Τις υπόλοιπες ημέρες η είσοδος είναι 3 ευρώ. Rhodes International Culture and Heritage Society (RICHeS), Καστελλανία, κάθε Σάββατο και Κυριακή: 11:00-13:00

Ο Οργανισμός RICHeS (Rhodes International Culture & Heritage Society), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, παρουσιάζει έκθεση με τίτλο «Ο ταλαντούχος γιατρός Hedenborg». Παρουσιάζει τη Ρόδο του 19ου αιώνα μέσα από τη ζωή και το έργο του σουηδού γιατρού Hedenborg. Η έκθεση είναι ανοικτή από τις 11:00 έως τις 13:00 κάθε Σάββατο και Κυριακή και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014. Στεγάζεται στο κτίριο Καστελλανία (οδός Ιπποκράτους στη Μεσαιωνική Πόλη). Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

http://money-tourism.blogspot.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *