ροή ειδήσεων

Η ΕΥΠ απέτρεψε Σκοπιανούς "αρχαιολόγους" να πλησιάσουν το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης



ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ H ANΑΡΡΙΧΗΣΗ ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ...
Κλιμάκιο της ΕΥΠ απέτρεψε και συνεχίζει να αποτρέπει Σκοπιανούς "αρχαιολόγους" να πλησιάσουν τον λόφο Καστά με προβοκατόρικους σκοπούς. Οι εντολές είναι ξεκάθαρες, "να μην πλησιάσουν στα ευρήματα Σκοπιανοί πράκτορες για κανένα λόγο".

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη μεγάλη αστυνομική δύναμη που εμποδίζει την πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο, στην περιοχή έχουν καταφτάσει και στελέχη των μυστικών υπηρεσιών.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι άνδρες της ΕΥΠ παρακολουθούν στενά κάθε ύποπτο επισκέπτη.

Σύμφωνα με τα "Παραπολιτικά" Σάββατο πρωί και στο μαγαζί «Εννέα Οδοί», στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη Μεσολακκιά, καταφθάνει ένα αυτοκίνητο με πινακίδες από τα Σκόπια. Οι δύο νεαροί επιβάτες κατεβαίνουν και κάθονται να πιουν τον καφέ τους.

Το γεγονός ότι μιλούν σλαβικά μεταξύ τους μαρτυρά ότι δεν γνωρίζουν και τόσο καλά τα ελληνικά, κάτι που διαψεύδεται ωστόσο από την κουβέντα που πιάνουν την ώρα που παραγγέλνουν δύο καπουτσίνο και ρωτούν σε άπταιστα ελληνικά πληροφορίες για την περιοχή.

Οι καταγγελίες λένε πως από τη γειτονική χώρα καταφθάνουν συνέχεια αυτοκίνητα, ενώ έχουν παρατηρηθεί ακόμα και νυχτερινές επισκέψεις στον ποταμό Στρυμόνα, αφού έχουν εντοπιστεί άνθρωποι να ψάχνουν για αρχαιολογικά ευρήματα. Λίγη ώρα μετά στο σημείο φτάνει ένα αυτοκίνητο της ελληνικής Ασφάλειας. Οι άντρες της Αστυνομίας κάθονται για καφέ σε διπλανό τραπέζι με τους νεαρούς από τα Σκόπια και φεύγουν όταν, μετά από λίγα λεπτά, αποχωρούν κι εκείνοι.

«Η αστυνόμευση είναι έντονη στην περιοχή», λέει με βεβαιότητα κάτοικος του χωριού, που βλέπει άνδρες με οχήματα να κάνουν συνέχεια βόλτες γύρω από τον τύμβο, αλλά και στα γειτονικά χωριά.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή έχουν φτάσει ακόμα και Σκοπιανοί "αρχαιολόγοι", προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά όσα αναφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ για τα ευρήματα της ανασκαφής, τα οποία στη γειτονική χώρα είτε αμφισβητούνται είτε δεν θεωρείται ότι ανήκουν στην Ελλάδα, αφού τα Σκόπια απροκάλυπτα θεωρούν την Μακεδονία μας δικό τους έδαφος και ότι βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή!

Κάποιοι, μάλιστα, από αυτούς επιχείρησαν να πλησιάσουν και τον τύμβο, κάτι που φυσικά δεν κατέστη δυνατόν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία έχει ετοιμάσει ήδη ειδικό σχέδιο περιφρούρησης του τάφου, αλλά και άμεσης προστασίας του, όταν υπάρξουν περαιτέρω σοβαρές εξελίξεις σε αρχαιολογικό επίπεδο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών έχει έτοιμα ειδικά σχέδια ασφάλειας για την περιοχή, σε περίπτωση που εντός του τάφου βρεθεί εύρημα παγκόσμιας σημασίας.

Κι αυτό γιατί στην περιοχή αναμένεται να αφιχθεί πρωτοφανής αριθμός από τουρίστες και δημοσιογράφους, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή η απαραίτητη υποδομή για να υποδεχθεί η Αμφίπολη όλο αυτό το κύμα.

Εδω και αρκετες μερες η ΕΥΠ εχει προειδοποιησει την ελληνικη κυβερνηση, οτι Σκοπιανοί πρακτορες και αλλες οργανωσεις που προερχονται απο Σκοπιανους που μενουν στο εξωτερικο, ψευτο οργανωσεις όπως π χ "Απελευθερωση της Μακεδονιας", ετοιμαζουν μια προβοκατσια στον αρχαιο ταφο της αμφιπολης.

Διαρρέται ότι θα μπορούσε να είναι μια συγκεντρωση απο καμια εκατοστή υποτίθεται απλούς πολιτες τον Σκοπιων στον αρχαιο ταφο της Αμφίπολης, και θα σηκωναν πλακατ διαμαρτυριας για δήθεν σκλαβωμενα "Μακεδονικα" εδάφη απο τους Ελληνες. Δηλαδή αναζητούσαν μια ευκαιρία για να προβληθούν επεισόδεια στον τάφο της Αμφίπολης που θα έκαναν το γύρο του κόσμου, και θα πέρναγαν το μήνυμα στα εκατομμυρια ασχέτων που διαβιούν στον πλανήτη και ειδικά στους αμόρφωτους και ανιστόρητους Αμερικανούς πολίτες, ότι κάποιοι "Μακεδόνες" διεκδικούν τα δίκια τους! Το αμαθές κοινό όταν δεν γνωρίζει βλέπει μόνο τον σαματά, και δεν καταλαβαίνει την πραγματικότητα.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι πρόσφατες προβοκατόρικες ενέργειες των Σκοπιανών.Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι που ελέγχει απολύτως τα μέσα ενημερωσης στα Σκόπια έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» βρετανικά και αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το BBC, την Washington Post και τους International Business Times

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Dnevnik» υποστηρίζει ότι τα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό» και τους κατηγορούν για ερασιτεχνισμο και πλήρη άγνοια της ιστορίας ,ως υποτιθέμενη απόδειξη του ισχυρισμού τους ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι «μακεδονικός» δηλαδή σκοπιανός, αφού ισχυρίζονται ότι η ΠΓΔΜ είναι ο νόμιμος διάδοχος της αρχαίας Μακεδονίας!

Αμέσως μετά προέβησαν σε νεα προκληση όπου ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μαζί με μία ομάδα ορειβατών από τη χώρα του, αναρριχήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στον Μύτικα, και φωτογραφήθηκε με τον δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας.

Οι προβοκάτσιες αναμένεται να ενταθούν, αλλά πιστεύουμε οτι "έχουν γνώση οι φύλακες".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *