ροή ειδήσεων

«Κόκκινο» στην έξοδο από το Δημόσιο υπαλλήλων με "πλαστά"



Ο οριζόντιος έλεγχος της γνησιότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών δικαιολογητικών...
που υπεβλήθησαν για την πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων στο παρελθόν και διενεργείται με εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέδειξε, ότι σε πολλές περιπτώσεις υπαλλήλων χρησιμοποιήθηκαν πλαστά ή παραποιημένα δικαιολογητικά. Μάλιστα, από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, προκύπτει ότι, το φαινόμενο ήταν αρκετά διαδεδομένο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για τα «ανοιχτά δεδομένα» - το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή - φέρνει ρύθμιση, με την οποία καθιερώνει πλέον τη διαδικασία του υποχρεωτικού και αυτεπάγγελτου ελέγχου της γνησιότητας όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών που υποβάλλονται για κάθε νέο διορισμό ή πρόσληψη, για όλους τους υπαλλήλους - τακτικούς και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου - σε όλο το Δημόσιο και για όλες τους τρόπους πρόσληψης. «Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε την αξιοκρατία κατά την επιλογή αλλά και την υπηρεσιακή εξέλιξη των υπαλλήλων του δημοσίου και καταπολεμούμε το φαινόμενο στη ρίζα του, δημιουργώντας διαδικασίες και δομές που δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη του», τόνισε κορυφαία πηγή του Υπουργείου Δ.Μ.Η.Δ.

Παράλληλα, για τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους, καθιερώνεται ο αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών, με αφορμή συγκεκριμένη σοβαρή υπηρεσιακή μεταβολή (μετάταξη ή μεταφορά) ή με την παραίτηση από την υπηρεσία.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται, ότι ο έλεγχος για κάθε υπηρετούντα υπάλληλο θα γίνει οπωσδήποτε τουλάχιστον μία φορά, αφού καθιερώνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση και για την αποχώρηση του υπαλλήλου από την υπηρεσία.

Με τον τρόπο αυτό, η πολιτική ηγεσία του Υ.Δ.Μ.Η.Δ. επιχειρεί να αποφευχθεί η ατιμωρησία όσων υπηρετούν στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και προτίθενται να παραιτηθούν, προκειμένου να αποφύγουν πιθανό έλεγχο και τις συνέπειές του.

Πηγή: epoli.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *