ροή ειδήσεων

Επτά επιδόματα νέου τύπου για οικογένειες με μαθητές



Διπλός ο στόχος για τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, που ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενιαίας ηλεκτρονικής αίτησης για τη χορήγηση επτά επιδομάτων σε φτωχές οικογένειες...

Από τη μία, το υπουργείο Παιδείας θέλει να ελέγξει τη σχολική διαρροή και από την άλλη το υπουργείο Εργασίας να εξοικονομήσει πόρους, σε περιπτώσεις που οι οικογένειες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι δικαιούχες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, επιλεκτικά, για το επίδομα τέκνων παραδείγματος χάριν, οι γονείς υποβάλλουν φορολογική δήλωση και το έντυπο Α21 όπου καταγράφονται η ηλικία και η εκπαιδευτική βαθμίδα στην οποία βρίσκονται τα παιδιά τους. Η οικογένεια λαμβάνει επίδομα για τη φοίτηση των παιδιών της, χωρίς όμως το σύστημα του Υπουργείου Εργασίας να γνωρίζει εάν όντως οι μαθητές παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τα μαθήματα ή έχουν εγκαταλείψει τη φοίτηση.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, σκοπός είναι η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των δύο υπουργείων, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myschool, η οποία ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, ώστε να ενημερώνονται οι υπηρεσίες, για το εάν οι λαμβάνοντες το επίδομα τηρούν τις προϋποθέσεις ώστε να είναι δικαιούχοι ανά πάσα στιγμή.
Παράλληλα, θα είναι πιο εύκολη η καταγραφή της μαθητικής διαρροής από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο άλλωστε σχεδιάζει κι άλλες μορφές καταπολέμησης του φαινομένου. Τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζονται στους Νομούς της Ροδόπης και της Ευρυτανίας, αλλά και στον νομό Ρεθύμνου, όπου το ποσοστό των ατόμων μεταξύ 15 και 29 ετών, έχει απολυτήριο Γυμνασίου σε ποσοστό 43,5%.
Σε πρώτο στάδιο, θα γίνει μία καταγραφή του φαινομένου από τα δύο υπουργεία και από τον Ιανουάριο του 2015 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ενιαία ηλεκτρονική αίτηση, η οποία στοχεύει και στην απλοποίηση των διαδικασιών της χορήγησης των επιδομάτων.

Τα 7 επιδόματα που θα δίνονται με ενιαία ηλεκτρονική αίτηση:





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *