ροή ειδήσεων

Σε αργία εκπαιδευτικοί που ελέγχονται για εγκλήματα παιδοφιλίας


Εκτός υπηρεσίας τίθενται τέσσερις εκπαιδευτικοί - τρεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και ένας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης-που...
ελέγχονται για εγκλήματα παιδοφιλίας, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα του γνωστοποιηθούν τα ονόματα και αμέσως θα τους θέσει με δική του ευθύνη εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε τέτοια ζητήματα οι αποφάσεις του θα είναι ακαριαίες, φέρνοντας το παράδειγμα διοικητικού υπαλλήλου, για τον οποίο αρνήθηκε να υπογράψει επαναφορά στην υπηρεσία του, καθώς είχε συλληφθεί να «κατεβάζει» παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό δίπλα σε σχολείο, δικάστηκε, όπως ανέφερε ο υπουργός, «κάτι λίγο» και μετά αιτήθηκε επαναφοράς.

«Αυτός να πάει να βρει το δίκιο του στον πάπα της Ρώμης. Όπως και αυτοί που θα αποκαλυφθούν αύριο να πάνε στα δικαστήρια. Εγώ θα τους διώξω» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ακόμη την Επιτροπή ότι ο υπεύθυνος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει από το υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή προγράμματος με βάση το οποίο η χρήση του Διαδικτύου θα γίνεται από τα παιδιά μέσω ενός ιστότοπου που θα ελέγχεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος».

Ο κ. Σφακιανάκης, την Πέμπτη, θα επιχειρήσει την πρώτη εφαρμογή σε 600 σχολεία, με στόχο στο τέλος του χρόνου να έχουν καλυφθεί όλα τα σχολεία.

«Το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Το ποσοστό είναι πολύ επικίνδυνο» τόνισε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος ζήτησε να κληθεί στην Βουλή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ενημερώσει για το ζήτημα.

Πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *