ροή ειδήσεων

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Δωμάτιο για μουσική θεραπεία ανακαλυφθηκε ηλικίας 5.000 χρόνων


Μεγάλη ανακάλυψη Τούρκων αρχαιολόγων φέρνει στην επιφάνεια το μεγαλείο των Ελλήνων στην αρχαιότητα.... Η ιδιαίτερη αυτή ανασκαφή δείχνει τον πολιτισμό και το υχηλόεπίπεδο θεραπειών για τους ασθενείς που έκαναν πράξη στην καθημερινή τους ζωή οι 'Ελληνες.

Μεταφέρουμε μεταφρασμένο το άρθρο που δημοσιεύτικε στη σελίδα της εφημερίδας "ΧΟΥΡΙΕΤ" .

σημ.: Αν και προσπαθεί ο αρθρογράφος της εφημερίδας να αποφύγει ανεπιτυχώς την αναφορά σε Έλληνες, Ελληνισμό κλπ., δεν μπορεί όμως να παραπλανίσει κάποιον που διαθέτει στοιχειωδώς γνώσεις ιστοριάς!

.........................................................
Δωμάτιο για μουσική θεραπεία ανακαλυφθηκε ηλικίας 5.000 χρόνων



Η μάχη μεταξύ του Μακεδόνα βασιλιά Μέγαλου Αλέξανδρου και του Πέρση βασιλιά Δαρείου θεωρείται ότι έχει λάβει χώρα κοντά στην ΙσώΔωμάτιο για μουσική θεραπεία ανακαλύφθηκε σε μία 5.000 χρόνων-αρχαία πόλη στην ανατολική επαρχία της Erzin Χατάϊ. Θεωρείται ότι ο θάλαμος, που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή(εδώ δεν θέλουν να γράψουν ελληνική!) εποχή και χτίστηκε με σπάνια αρχιτεκτονική "odeon". Κάποτε χρησιμοποιούντανταν για θεραπεία.

Οι ανασκαφές συνεχίζονται εδώ και οκτώ χρόνια στην αρχαία πόλη της Ίσσου (Epiphane), η οποία ήταν ένα σημαντικό επικεντρο το 545 π.Χ. Η μάχη μεταξύ του Μακεδόνα βασιλιά Μέγα Αλέξανδρου και του ο Πέρσης βασιλιάς Δαρείος έλαβε χώρα σε αυτή την περιοχή.

Isos αναφέρεται στα βιβλία της ιστορίας. για το εμπόριο της αλλά και ότι ήταν μια πολυπολιτισμική πόλη, όπου η ρωμαϊκή(αποφεύγουν δια ροπάλου ν'αναφερθούν στην ελληνική επικράτεια), βυζαντινή, αργότερα των Χετταίων, περσών και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η ανασκαφική ομάδα 20 ατόμων, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο του Μουσείου Hatay Ömer Çelik, έφεραν στο φως ορισμένα τμήματα της ρωμαϊκής οδού, στην αρχαία πόλη του τρέχοντος έτους, αποκαλύπτοντας ότι τα τμήματα βρέθηκαν μέσα στα βορειοανατολικά τμήμα του δρόμου. Οι ανασκαφές στην περιοχή αυτή αποκάλυψαν την Odean(ωδείου) αρχιτεκτονική, καθώς και τη μουσική δωματίου που ανακαλύφθηκε. Αξιωματούχοι πιστεύουν πως ασθενεις υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε αυτή την αίθουσα.

Επιπλέον, ανασκαφές σε ένα λόφο έφεραν στο φως ένα αμφιθέατρο από τη ρωμαϊκή εποχή. Τα καθίσματα του αρχαίου θεάτρου έχουν μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί και σήμερα οι εργασίες επικεντρώνονται στη σκηνή του θεάτρου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *