ροή ειδήσεων

Κινδυνεύετε από 5 τοξικά συστατικά κάθε φορά που κάνετε μπάνιο



Αν προσπαθείτε να τρέφεστε σωστά και γενικά αποφεύγετε τοξικά χημικά, όπως...

η βισφενόλη-Α (ΒΡΑ) στις κονσερβοποιημένες τροφές και τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης, τότε οφείλετε να κάνετε ένα ακόμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και να αποφύγετε τα επικίνδυνα χημικά όταν κάνετε μπάνιο.


Πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο (σαμπουάν, κρέμες, σαπούνια κλπ) μπορεί να περιέχουν ορισμένες πολύ επικίνδυνες χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Δείτε πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις τέτοιων τοξικών ουσιών που οφείλετε να τις αποφεύγετε:

DEA (Διαιθανολαμίνη), MEA (μονοαιθανολαμίνη) και ΤΕΑ (Τριαιθανολαμίνη)

Αυτές οι τρεις χημικές ουσίες μπορεί να διαταράξουν την ορμονική σας ισορροπία και να σχηματίσουν καρκινογόνες ουσίες. Βρίσκονται συνήθως σε σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα και καθαριστικά προσώπου.

Φθαλικές ενώσεις και συντηρητικά χημικά (parabens)

Αν τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε έχουν ελεγχθεί από τις κατάλληλες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού αυτές οι ουσίες έχουν απαγορευτεί στην Ευρώπη. Οι φθαλικές ενώσεις και τα parabens είναι μια ομάδα χημικών ουσιών που συνήθως χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα. Κάνουν τα σπρέι των μαλλιών κολλώδη και προστατεύουν τα βερνίκια και τα αρώματα από βακτήρια και μύκητες. Και οι δύο ουσίες έχει αποδειχτεί ότι είναι καρκινογόνες και συνδέονται ιδιαίτερα με τον καρκίνο του μαστού.

Αρωματικά πρόσθετα

Η λέξη "άρωμα" είναι ένας ευφημισμός για σχεδόν 4.000 διαφορετικά συστατικά. Τα περισσότερα "αρώματα" είναι συνθετικά προϊόντα και, είτε προκαλούν καρκίνο, είτε είναι ιδιαίτερα τοξικά. Αρωματικά πρόσθετα βρίσκονται στα περισσότερα σαμπουάν, αποσμητικά, αντηλιακά και στα προϊόντα περιποίησης δέρματος και σώματος.

Quaternium-15

Η χημική ουσία Quarternium-15 προκαλεί συχνά αλλεργικές αντιδράσεις και δερματίτιδα και διασπάται σχηματίζοντας τη φορμαλδεΰδη. Το Quarternium-15 χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών και επιδερμίδας.

Triclosan

Το triclosan είναι ένα συνθετικό αντιβακτηριακό συστατικό που χρησιμοποιείται στα σαπούνια και τα απολυμαντικά τζελ. Η αμερικανική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας το καταχωρεί ως φυτοφάρμακο, το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό για κάθε ζωντανό οργανισμό. Ανήκει στην κατηγορία των ουσιών που είναι καρκινογόνες. Το triclosan διαταράσσει την ορμονική ισορροπία του οργανισμού, μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργία και τη γονιμότητα και μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *