ροή ειδήσεων

Τουρκία: Δείτε το «χωριό - φάντασμα» που είναι προς ενοικίαση!



Σε αυτό ζούσαν Έλληνες
Η Τουρκία εκτός από το μπουντρούμι που έζησε ο Δράκουλας, διαθέτει και ένα «στοιχειωμένο» χωριό, που προσπαθεί να μισθώσει σε ενδιαφερόμενους επενδυτές...

Το χωριό Λιβίσσι ή Λεβίσι βρίσκεται στην νοτιοδυτική Τουρκία, απέναντι από τα παράλια της Ρόδου και σε αυτό ζούσαν ελληνικοί πληθυσμοί μέχρι το 1923 περίπου, οι οποίοι έφυγαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών.



Σήμερα το χωριό είναι έρημο και τα ξένα μέσα ενημέρωσης το αποκαλούν «στοιχειωμένο» και μάλιστα το εντάσσουν στα δύο «στοιχειωμένα» αξιοθέατα της Τουρκίας, μαζί με το μπουντρούμι που έζησε ο Δράκουλας και ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη χώρα.



Όμως, το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τουριστικά το «χωριό - φάντασμα», του οποίου η τουρκική ονομασία είναι Καγιάκιοϊ και αναζητά εκμισθωτή για όλο το χωριό, που θα το ανακατασκευάσει και θα το μετατρέψει σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.



Η κίνηση αυτή των Τούρκων αξιωματούχων να θέλουν να εκμισθώσουν ένα ολόκληρο χωριό, μπορεί να χαρακτηρίζεται «ασυνήθιστη» σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, αλλά και πέρυσι η Τουρκία προσπάθησε να «βγάλει στο σφυρί» το χωριό χωρίς αποτέλεσμα.



Πάντως, σε διεθνές επίπεδο και η Γαλλία στο παρελθόν εκμίσθωσε ένα ολόκληρο «χωριό - φάντασμα» για τουριστική εκμετάλλευση και το ίδιο έχει γίνει με ένα μικρό «χωριό - φάντασμα» στην Τοσκάνη της Ιταλίας.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *