ροή ειδήσεων

Οι Σκοπιανοί πιέζουν την Ελλάδα με τους τζιχαντιστές


Τον κίνδυνο δημιουργίας «Βαλκανικού Χαλιφάτου» από Αλβανούς ισλαμιστές επιστρατεύουν... τώρα τα Σκόπια για να... συγκινήσουν τη διεθνή κοινότητα και να υποχρεώσουν Ουάσιγκτον και Βερολίνο να ασκήσουν πίεση στην Αθήνα για υποχωρήσεις στο θέμα της ονομασίας. Την προηγούμενη εβδομάδα η σκοπιανή πλευρά υπερέβαλε εαυτόν πραγματοποιώντας μια αρκετά σοβαρή για τα μεγέθη της χώρας επιχείρηση δημοσίων σχέσεων στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για να εμφανίσουν την εκκρεμότητα με την ονομασία ως πηγή κινδύνου αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια.

Η σκοπιανή ηγεσία αντιλαμβάνεται πως κανείς δεν επιθυμεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να δημιουργηθούν τριβές στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, που διανύει περίοδο βαθύτατης κρίσης ταυτότητας, προκειμένου να επιβάλει στην Ελλάδα την ανατροπή της απόφασης του Βουκουρεστίου, ενώ συγχρόνως τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες είναι ξεκάθαρα: η όποια διεύρυνση θα πρέπει να περιμένει για τουλάχιστον μία εξαετία.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι δείχνει έτσι να έχει χάσει το κρίσιμο momentum, όπου, με έναν λογικό συμβιβασμό στο θέμα της ονομασίας, η χώρα του θα είχε προλάβει να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και να προχωρήσει σημαντικά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κλασική, βέβαια, συνταγή για έναν σκληροπυρηνικό ηγέτη, όπως ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, είναι να επιρρίπτει τις ευθύνες στον «εξωτερικό εχθρό» –στην Ελλάδα εν προκειμένω– ώστε ο ίδιος να αποκρούει κάθε κριτική για την κατάσταση στην οποία περιέρχεται η χώρα του.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *